İlk olarak Beylikova Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Ayyıldız, Kaymakam Mehmet Ali Atak’dan ilçenin eğitim, sağlık ve asayiş durumu hakkında bilgi aldı. İlçe halkının en önemli geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Kaymakam Atak, ilçede vatandaşların asayiş yönünden huzur ve güven içerisinde yaşadığını bildirdi. Kaymakam Atak, Vali Ayyıldız’ı Beylikova ilçesinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Ayyıldız, Kaymakam Atak ve Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp ile birlikte, Beylikova Belediyesi 4 Milyon M2 tarım arazisi için, 7 adet tarım ekipmanı, (Mibzer, Pulluk, Tırmık, İlaçlama Makinası, Gübre Dağıtım Makinası, Silindir Yuvak, Çizel , Kazağayı) Eskişehir Valiliği ve Tarım Orman İl Müdürlüğü tarafından  80 Bin Kilo Tarım Gübresi, 500 Kiloluk Sılaj Paketleme Makinesi ve  Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen traktörün hizmete açılışını gerçekleştirdi. Burada bir konuşma yapan Vali Ayyıldız, “Bu güzel eserlerin ve yapılacak işlerin ilçemize, köylümüze ve çiftçilerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu araçların ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra Vali Ayyıldız, beraberindekiler ile birlikte ilçe muhtarları ile toplantı gerçekleştirdi. Vali Ayyıldız, muhtarların önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek, “Muhtarlarımız, mahallelerimizde yaşayan vatandaşlar ile aramızda köprü vazifesi görmektedir.” dedi. Vali Ayyıldız, kendilerine iletilen istek ve taleplere en kısa sürede cevap verileceğini bildirdi.

Ardından Vali Ayyıldız ve beraberindekiler Eskişehir İl Tarım Müdürlüğünün Beylikova’da, Beylikova Sulama ve Depolama Barajı İçinde kalan 4 Milyon M2 Tarım Arazisi için (Tohumlar Ekilecek Beylikova’da Tarım Gelişecek) gerçekleştirilen proje kapsamında 80 Bin Kilo Arpa ve Buğday Tohumu Hibe Ekim Törenine katıldı.

Son olarak, Beylikova sulama ve depolama sahasında su basım çalışmalarını ve 2. etap cazibeli sulama sisteminin yer altı su hattı çalışmalarını, Beylikova Millet Bahçesi Parkını, Beylikova Kapalı Pazar yerini, Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesis çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Ayyıldız, Belediye Başkanı Alp, DSİ 3. Bölge Müdürü Kağan Şan ve ilgililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Vali Ayyıldız’a bu ziyaretlerinde; Beylikova İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Atak, Belediye Başkanı Özkan Alp, DSİ 3. Bölge Müdürü Kağan Şan İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Ak Parti İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan ve ilgililer eşlik etti.