Haber: Atahan Gezer

PATRONUMU DEĞİL; AĞABEYİMİ, BABAMI KAYBETTİM

Hakkı Sağlam / Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü

“Üzücü bir olay… Patronumu değil; ağabeyimi, babamı kaybettim. Eskişehir Basın Camiası çok büyük bir insanı kaybetti. Acımız çok büyük…”

PRENSİPLERİ VE İLKELERİ OLAN BİR İNSANDI

Engin Bayrı / Sakarya Gazetesi Yazarı

“Eskişehir’de basının bir duayeniydi. Bir ekoldü gazetecilik açısından… Üstün Ünügür’le 44 sene birlikte çalıştım. O gazeteciliği başka işlerle karıştırmazdı. Prensipleri ve ilkeleri olan bir insandı…”

TÜRKİYE ÇAPINDA YAKİNEN BİLİNEN BİR GAZETECİYDİ

Kemal Yılmazer / Sakarya Gazetesi Eski Haber Müdürü

"Eskişehir basını için acı bir haber Üstün Ağabey… Eskişehir’in en köklü gazetelerinden biri olan Sakarya Gazetesinin kurucusu, Merhum Abdurrahman Ünügür’ün oğluydu… Eskişehir basınına çok büyük hizmetleri bulunan, yerel basın olmasına rağmen Türkiye çapında yakinen bilinen bir gazeteciydi. Ben de bir ara Sakarya’da görev alma şansına sahip oldum. Eskişehir basını değerli bir büyüğümüzü ve gazeteciyi kaybetti. Üstün Ağabey’e Allah’tan rahmet, Ünügür Ailesine de başsağlığı diliyorum.”

ESKİŞEHİR BASININDA BİR DÖNEMİN SONU

Ali Baş / ESGROUP Genel Koordinatörü

“Üstün Ünügür ile yaklaşık 12 yıl birlikte çalıştık. İlk dönem Sakarya Gazetesinde çalışırken muhabir olarak görev yaptım. İkinci dönemde yönetici olarak Üstün Ünügür ile çalışma fırsatı buldum. Gazeteciler arasında çokça kullanılan bir söz vardır; ‘Sakarya bir okuldur.’ Üstün Ünügür, bu okulun başöğretmeniydi. Basın Meslek İlkelerinden taviz verdiğine tanık olmadım. Gazetecilik haricinde başka bir iş yapmadı; yapılmaması gerektiğinin de en ateşli savunucusu oldu. Üstün Ünügür’ün vefatını Eskişehir basınında bir dönemin sonu olarak görüyorum. Sanırım gazetecilik yapanların başka iş yapmaması gerektiğini söyleyen son kişiydi. Kendisinden öğrendiklerimiz çoktur. Bunları sadece burada size söylemekle yetiniyorum. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

BİR AĞABEY, BİR ARKADAŞ GİBİYDİ

Sadi Seda / Türkiye Spor Yazarları Derneği Eskişehir Şube Başkanı

“Yıllar önce tanıdığımız, yaklaşık 40 yıldan beri tanıdığım ve sevdiğim, Eskişehir basınına büyük emekleri geçmiş bir gazete sahibini kaybettik. Herkesle arası iyiydi. Herkese de yardımcı olmaya çalıştı. Bir ağabey, bir arkadaş gibiydi. Eskişehir basınının başı sağ olsun.”

ESKİŞEHİR BASINININ ÇOK BÜYÜK BİR KAYBIDIR

Kerem Akyıl / Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı

“Kendisiyle bir sene boyunca çalışma imkânı buldum. Eskişehir’in çok önemli bir gazetecisinin vefatı bende büyük bir üzüntü yarattı. Eskişehir basınının çok büyük bir kaybıdır. Hepimizin başı sağ olsun.”