Tepebaşı Belediyesi, koleksiyonundaki nadide sanat eserlerini ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda sergilemeye devam ediyor.

Tepebaşı’nın açık ve kapalı alanlarda sergilenen eserleri, sanatseverlerin yanı sıra usta sanatçılardan da övgü topluyor. Ünlü ressam, sinema oyuncusu, heykeltıraş, baskı, grafik, gravür sanatçısı ve öğretim üyesi Prof. Süleyman Saim Tekcan da Tepebaşı Belediyesi’nin sanat eserlerini inceleyen isimlerden oldu.

Tekcan: Türkiye adına müteşekkiriz

Prof. Tekcan’a eşlik eden Başkan Ataç da sanatçıya eserleri tanıttı. Geçmişte Tepebaşı Belediyesi’nin Uluslararası Sanat Çalıştayı’na da katılan Tekcan, Başkan Ataç’a teşekkür ederek, “Eskişehir deyince akla sanata gönül veren iki isim, Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç gelir. Sanata gerçekten çok az belediye üstün seviyede hizmet veriyor ve bunlardan bir tanesi de Tepebaşı Belediyesi. Bu konuda gerçekten Türkiye adına müteşekkiriz. Sağ olsun, var olsun. Böyle güzel bir koleksiyonu İstanbullular ile bir araya getirdiği için de teşekkür ediyoruz” dedi.

“Eserleri gören vatandaşlarımızın yüzü gülüyor”

Sanatın olduğu yerde güzel şeylerin bulunduğunu kaydeden Başkan Ataç ise “Saim Bey ile bizim Uluslararası Sanat Çalıştayı’nda beraberdik. Kendisi sanatı ile bizim organizasyonumuza yıllar öncesinde değer ve renk kattı. Uzun süre önce resmettiği eseri, bugün burada sergileniyor. İşte, bu sanatın güzelliği ve gücünün bir örneği. Biz de bu güzellikten ve güçten aldığımız kuvvetle sanata destek olmaya, sanatçının yanında yer almaya devam ediyoruz. Bu etkinlikte kendisine rastlamam da çok mutluluk verici oldu. Sanat gerçekten çok önemli bir dünya görüşü, felsefe ve kucaklamadır. Özellikle bugünlerde Türkiye’nin en büyük ihtiyacı, insanlarımızın birbirini kucaklamasıdır. Sanat eserlerini gören vatandaşlarımızın gerçekten yüzü gülüyor. Sanatın olduğu yerde insanlık ve her zaman güzel şeyler bulunur. Saim Hocamıza da sanata katkıları için teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Başkan Ataç buluşmada Prof. Tekcan’a “Eskişehir: Kökleri Derinde Yepyeni Bir Şehir” kitabını armağan etti.