Ev Hanımı Kezban Korkmaz, bahçesinde yetiştirdiği meyve-sebzelerden yaptığı onlarca çeşit ürünün satışını gerçekleştiriyor.

MEYVE-SEBZELERİMİ DEĞERLENDİRMEK İSTEDİM

“İsmim Kezban Korkmaz. Ev hanımıyım. Keskin Mahallesinde bahçem var. Bahçede meyve-sebze yetiştirmeye başlayınca bunları değerlendirmeyi düşündüm. İşe bu şekilde başladım ve şu anda gayet güzel gidiyor.”

İÇİNDE KİMYASAL YOK

“İki yıldır Hanımeli Sokağındayım. Üç yıldır ürün satışlarımı gerçekleştiriyorum. Daha önce Vilayet Meydanında kurulan stantlarda ve Ekolojik Pazarda ürünlerimi satıyordum. Turşu çeşitlerim ve vişne, çilek, kiraz, incir ve ceviz gibi reçellerim var. Ayrıca konserve ürün satışı da gerçekleştiriyorum. Erik, domates ve elma kurularım var. Meyveleri taze olarak da satıyorum. Doğal ev sirkem de var. Bunların hepsi bahçeden, içerisinde hiçbir şekilde kimyasal yok. Ihlamur ve nane de satıyorum. Onları da kendim yetiştiriyorum.”

SİPARİŞ ÜZERİNE SATIŞ GERÇEKLEŞTİRDİM

“En çok turşu ve pestil çeşitlerim satılıyor. Ayrıca bahçeden direkt ürün satışı da gerçekleştiriyorum. Pandemiden dolayı satışlarımız da düşüş oldu. Ben de bu dönemde salamura yaprak ve turşu gibi ürünlerin satışını sipariş üzerine gerçekleştirdim.”

KENDİM YETİŞTİRİYORUM KENDİM SATIYORUM

“Fiyatlarım son derece uygun. Çünkü ürünleri hazır satın alıp üzerine kar koyarak satmıyorum. Kendim yetiştirip üretiyorum. Ürün satışlarım sayesinde evime de ciddi oranda katkı sağlamış oldum. Her Cuma Hanımeli Sokağındayım. Tepebaşı Belediyesine bize böyle bir imkân verdiği için teşekkür ediyorum. Herkesi Hanımeli Sokağına bekliyoruz.”