Tepebaşı Belediyesi Kırsal İşler Müdürlüğü, vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü uzman eğitmenleri tarafından ücretsiz olarak meyve bahçe tesisi, budama, bakım, hastalık ve zararlılar, hasat, meyvelerin depolanması ile muhafazası konulu eğitimi düzenlenecek. Eğitim, Şubat ayında hafta içi 09.00-16.00 saatleri arasında 2 günü teorik ve 1 günü de pratik olmak üzere toplam 3 gün süreyle gerçekleşecek. Eğitimde; meyvecilikte fidan seçimi, meyve bahçesi ve üzüm bağı tesisi, budamada kullanılan araçlar ve dezenfeksiyonu, budama teknikleri, modern bahçecilikte telli terbiye sistemleri, sulama, bitki besleme, bölgemizde görülen bazı hastalık ve zararlılar ile mücadele konuları işlenecek. Eğitim, örnek bahçe gezisi ve budama uygulamasıyla sona erecek.

Son başvuru: 4 Şubat

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, eğitime katılmak isteyenler için son başvuru tarihinin 4 Şubat olduğunu bildirdi. Yetkililer, eğitime katılmak isteyenlerin belediye hizmet binasına gelerek veya telefonla arayarak kayıt yaptırması gerektiğini vurguladı.

Konu hakkında ayrıntılı olarak bilgi almak isteyen vatandaşlar, [email protected] adresinden veya 0 (222) 211 40 00 / 3214-3218 numaralı telefondan Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerine ulaşabiliyor.