Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı, katledilecek 18 kızıl geyikle alakalı açıklamalarda bulundu. Yapıcı, bu kararın uluslararası hukuka aykırı olduğunu kaydetti.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı

Yapıcı'nın açıklamasının tamamı şu şekilde;

"Tarım Orman Bakanlığı her yıl Merkez Av Komisyonu Kararnamesi ile AV CİNAYETİNE KURBAN gidecek yaban hayvanlarının KOTASINI belirliyor. Maalesef 20 Temmuz tarihinde Eskişehir’de 18 kızıl geyik için ihaleye çıkılacak ve ihaleyi yapan kurum Bölge Müdürlüğündedir. Biz hayvan hakkı savunucuları yerel hayvan koruma görevlileri, Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği olarak bu katliamı kınıyoruz ve durdurmak için elimizden ne gelirse yapacağımızı belirtiyoruz.

Bu konuda hem yerel basın hem sosyal medya hem ulusal basından destekleriniz çok önemli avcinayettir hashtagi ile twitter üzerinden bu yaban canlılarının dili olalım. Yasam hakkı kutsaldır. Avcılık cinayettir. Kesinlikle buna müsaade etmeyeceğiz. Devletimizin de böyle kan kokulu paraya ihtiyacı olduğunu sanmıyoruz.

Bu durum; Türkiye’nin taraf olduğu, Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşam Ortamlarını Koruma Sözleşmesine, Hayvanları Koruma Kanununa ve Anayasamıza AYKIRIDIR!

Bu türlerin avlanması ve habitat ortamlarına zarar verilmesi yasaklanmıştır.

Avcıların ortamlarına girmeleri uluslararası hukuka AYKIRIDIR.

Tüm duyarlı vatandaşlarımızdan, hayvanseverlerimizden destek istiyoruz. Bu bir cinayettir. Av cinayettir. Geç olmadan bu yanlıştan dönülmesi talebimizdir.

Hem vicdani hem insani hem de hukuki olarak bu katliama engel olmak için direneceğiz."