Bu kapsamda Tepebaşı İlçesi'ne bağlı Uludere Mahallesi'nde ekipler tarafından kaptaj çalışmalarıyla yeni su kaynağına ulaşılırken, Mihalgazi’nin Ilıcalar Mahallesi’nden gelen şikayetler değerlendirilerek gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda bu mahallenin de sorunu çözüldü.

ESKİ kent merkezi ve kırsalda sorunsuz bir alt yapı için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler son olarak artan nüfus ve bilinçsiz su tüketimi nedeniyle su sıkıntısı yaşanan Uludere Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalarla yeni kaynak suyu mahalleye ulaştırıldı. ESKİ'nin kaptaj ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla kısa sürede cazibeli suyun bulunduğunu ve mahalleye ulaştırıldığını ifade eden Uludere Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Bayırlı, gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve ESKİ ekibine teşekkür etti.

Özellikle yaz aylarında sıkıntılar yaşanan diğer bir yer olan Mihalgazi’nin Ilıcalar Mahallesi’ndeki 12 Evler Mevkisi’nde de ESKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile bu mahallenin de sorunun ortadan kaldırıldığını ifade eden yetkililer, vatandaşları bilinçli su tüketimi konusunda uyararak, özellikle bahçe tarımıyla uğraşan vatandaşların teknolojik sulama yöntemlerini kullanmaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Kırsal bölgelerde tespit edilen yeraltı sularının kaynağından toplanarak vatandaşlara ulaştırılmaya devam edeceğini belirten ESKİ yetkilileri ise çalışmaların 7 gün 24 saat prensibiyle sürdürülmeye devam edeceğini ifade etti.