Kırım Tatar Türk Halkının Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Cabbarova, Eski Bahçesaray Valisi İlmi Umerov ile Kırım Vakıf ve Dernek yöneticilerinin de aralarında bulunduğu heyet Başkan Büyükerşen’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Evren Olcay ve Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Ercan Bozkurt da katıldı.

Rusya-Ukrayna savaşında gelinen durumu değerlendiren Ukrayna heyeti, Türkiye’nin Ukrayna’ya verdiği destek için teşekkür etti. Kırım’da yaşayan Kırım Tatar Türklerinin durumunu da değerlendiren heyet, gündemdeki gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Başkan Büyükerşen de heyeti ağırlamak dolayı mutlu olduğunu belirterek, özellikle Kırım Tatar Türklerinin Eskişehir’de yoğun bir nüfusa sahip olduğunu, kültürel açıdan büyük bir zenginlik kattıklarını belirterek, Kırım’ın Eskişehir’e yabancı olmadığını belirtti.

Büyükerşen, “Ukrayna’da yaşanan olayların bir an önce bitmesini diliyorum. Acıların dinmesi ve barış içinde bir yaşam hepimizin ortak temennisi. Bizler de yerel yönetimler olarak savaş mağdurlarının her zaman yanındayız” dedi.

Büyükerşen nazik ziyaret nedeniyle heyete teşekkür ederken, ziyaret günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.