Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Türkşeker, Koronavirüs salgınının dünyada yaygınlaşmasıyla dezenfektan ve kolonyaya dolayısıyla bunların hammaddesi olan etil alkole talebin artacağını öngörerek, Eskişehir Alkol Fabrikası'nın üretim kapasitesini artırdı. Fabrikanın günlük 35 – 40 bin litre olan etil alkol üretim kapasitesi 10 bin litresi ham alkol olmak üzere toplam 60 bin litreye çıkarıldı. Etil alkol üretimi de yüzde 71 artırıldı. 

Koronavirüs ile mücadele sürecinde, “20 Günde 1 Milyon Litre Etil Alkol Üretimi” ilkesiyle yola çıktıklarını belirten Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan; “21 gün içerisinde ürettiğimiz toplam bir milyon litre, yüzde 96 saflıktaki etil alkol, tüm Dünyayı tehdit eden COVID-19 pandemisi ile mücadele kapsamında dezenfektan, kolonya ve sağlık sektöründe kullanıldı.” dedi  
Mücahit Alkan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Tıbbi ürünler dışında her hangi bir ürün imalatında kullanmayacağını taahhüt eden, kamu hastanelerine dezenfektan üretimi yapan firmalara 550 bin litre etil alkol sağladık. Kolonya üreten firmalardan herhangi bir fiyat artışı yapmayacaklarını taahhüt edenlere ilk etapta toplam 1 milyon litre etil alkolün satışı yaptık. Küçük ve orta ölçekli pek çok kolonya ve dezenfektan üreticimize de can suyu olmaya çalışıyoruz.” 

Türkşeker Genel Müdürü Alkan, ağustos ayı sonuna kadar sağlık sektöründe kullanılmak üzere toplam 8,5 milyon litre etil alkol üretmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.