Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Ülkemizde ve dolayısıyla ilçemiz Odunpazarı’nda her geçen gün sayıları artan sığınmacı ve kaçakların Türk halkı ve Türk Devletine vermeye devam ettikleri zararlar artık sabırları taşırmaktadır.
 Zafer Partisi Odunpazarı İlçe Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz çalışmalar bizleri korkunç gerçeklerle karşı karşıya bıraktığından bu gerçekleri siz halkımızla paylaşmayı görev addetmekteyiz.
 Nüfusu Yaklaşık 419 bin olan Odunpazarı İlçemiz halkının cebinden, sığınmacı ve kaçaklar ülkemizde rahat yaşasınlar diye sizce kaç TL çıkmış olabilir?
 Buyurun anlatalım: 2012-2022 yılları arasında Mülteci ve kaçaklar için Türkiye bütçesinden harcanan toplam miktar 144,8 milyar dolardır.Bu miktarın Türkiye nüfusuna bölünmesiyle (yaklaşık 84.628.000 ) kişi başı 1.711 dolar harcanmış olduğu sonucuna ulaşmaktayız. 
Şimdi gelelim Odunpazarı halkının cebinden çıkan toplam paraya: 1711 dolar ile ilçe nüfusumuzun sayısı 419.000 i çarptığımızda yaklaşık 719.909.000 (Yediyüz ondokuz milyon dokuzyüz dokuz bin dolar ) rakamına ulaşmaktayız. Bunun da Türk Lirası olarak karşılığı bugünkü dolar kuru ile yaklaşık 1,2 katrilyon (1 katrilyon 200 trilyon) TL yapmaktadır.
 Odunpazarı halkının cebinden Sığınmacı ve kaçakları beslemek için çıkan bu rakamlar ile Odunpazarı İlçemizde nasıl hizmetler yapılabileceğini siz halkımıza bırakıyoruz.
 Zafer Partisi olarak Türk Devletini büyük Türk Milletine geri vermek için tüm gücümüzle çalışıyoruz."