DERNEK 2009 YILINDA KURULDU

Sevgi saygı ve hoşgörüye dayalı, ırk, dil, din, cinsiyet ve siyasi görüş farklılığı gözetmeden birlik beraberliğimizi tecessüm ettirip ilçemizin ve insanımızın her alanda hak ettiği yerde olması için çaba sarf etmek, sosyal faaliyetlerde bulunmak, ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak ve tüm güzel hasletleri genç nesillere aktararak yaşatmak üzere; sevgi, saygı ve hoşgörüyü şiar edinmiş Çifteler’e gönül vermiş insanların bir araya gelerek 2009 yılında 40 kurucu üye ile kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz.

ESKİŞEHİR İÇİN BÜYÜK BİR DEĞERDİR

Derneğimiz siyaset üstü duruşuyla tüm kurum ve kuruluşlarla müspet ilişkilere önem vermekte insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket eden vatan millet sevdalısı bir sivil toplum kuruluşudur. İlçemiz için emek verip hizmet eden geçmiş dönemlerde görev yapmış belediye başkanlarımızı tüm emeği geçenleri de saygı ve minnetle anıyor, şükranlarımızı arz ediyorum. Nasıl ki Sakaryabaşı doğal tabiat güzelliğiyle bozkırın ortasında bir değerse, Çifteler ve insanı çiftçisi, esnafı, işadamları, coğrafi konumu, potansiyeli ve köyleriyle Eskişehir için büyük bir değerdir.

TURİZMİN YÜKSELEN DEĞERİ

Bu vesileyle ekonomik açıdan ilimize dolayısıyla üretimiyle katma değer ve istihdam sağlayan sanayici işadamlarımıza; Küpeliler, Altınbilek, Özlem Grup, Baykullar Rulman, Güneş Hafriyat, Artaş, Sivriler Grup, Yiğitler İnşaat, Manas, Can Lojistik, Arıcılar ve Yatırlar başta olmak üzere tüm Çiftelerli ticaret erbabımıza katkı ve başarılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sakarya Nehri’nin doğduğu yer, Sakaryabaşı doğal tabiat alanı; yüzme havuzları, Alabalık ve Mersin Balığı. tabii su kaynakları, piknik alanlarıyla berrak su altı dalış noktalarıyla turizm adına yükselen, Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes'in katılımlarıyla ilk açık hava demokrasi mitingine ev sahipliği yapan tarihimize tanıklık eden bir yerdir. İlçemizde Osmangazi Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna bağlı, Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon, Yaşlı Sağlık Bakım Hizmetleri olarak iki bölüm mevcuttur. Bu bağlamda Sakaryabaşı su havzası değerlendirilerek su ürünleriyle ilgili yeni bir alanda açılabilir.

SAKARYABAŞI BALIK ÜRETİM VE ARAŞTIRMA İSTASYONU

1970’li yıllarda Ankara Üniversitesine devredilen balık yetiştirme ve araştırma istasyonu belirtilen üniversiteden alınarak ESOGÜ‘ye devredilmesi konusunda geçmiş yıllarda görüşmelerimiz ve çalışmalarımız olmuş bir netice sağlanamamıştı. Sakaryabaşı’ndaki mevcut yerin Çifteler’in ve Eskişehir’in bir değeri olduğu, Ankara Üniversitesi ile gerekli görüşmelerin yapılıp tapu ve tesis devrinin sağlanması gerçek manada üretim yapan bir tesis olması gerekmektedir.

EN BÜYÜK KUŞ ÇİFTELERLİ

Havada uçabilen en büyük kuş türü olarak bilinen Toy Kuşu’nun anavatanı Çifteler. Nesli yok olmaya yüz tutmuş Toy kuşuyla ilgili gerek Anadolu Üniversitesi gerekse Tarım İlçe Müdürlüğümüzle görüşmelerimiz oldu. Toy Kuşu’nun neslinin de korunmasının elzem olduğunu dile getirmeye devam ediyoruz.

ÇİFTELER SPOR İLÇEMİZİN BİR MARKASIDIR

Spor sahalarının çoğaltılması, gençliğimize sahip çıkılması, fiziki ve manevi gelişmeleri sporla doğrudan ilgilidir. Vatanımızın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim’ sözünden yola çıkarak her zaman gençlere sahip çıkan erdemli ahlâklı başarılı sporcular yetiştirmeyi şiar edinen Çiftelerspor’umuz futbol branşıyla spor faaliyetlerine başlamış, yakın dönemde, su altı dalış, tekvando ve güreş branşlarında da atılım yapmıştır. Sualtı dalış hocaları nezaretinde dalış eğitimleri verilmekte sualtı dalış sporcuları yetiştirilmektedir. Tatlı su dalışı için gelenler Sakaryabaşı’nda su altı dalışın tadını çıkartmaktadır. Su altı dalış kulübümüzle yakinen ilgilenip ekipman konusunda destek veren Milletvekili Emine Nur Günay hanımefendiye de teşekkür ediyoruz.

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR VAKFI’NIN YATIRIMI

Türk Dünyası Kültür Vakfı tarafından 2 bin 400 metrekaresi kapalı, konferans salonu çok amaçlı salonları ve kafeteryası olan 2 bin 400 metrekaresi basketbol, voleybol, tenis ve mini futbol sahası ve oyun alanı ile halkımıza açık 4 bin 800 metrekarelik kompleks bir alanı Çifteler’e kazandıran Milletvekili Nabi Avcı hocamıza ve emeği geçenlere teşekkürlerimizi arz ediyor, böyle güzel yatırımların ve hizmetlerin devamını bekliyoruz.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DEV YATIRIM

Büyükşehir Belediyemizin 2 bin 490 metrekare kullanım alanıyla içinde kapalı araç park yeri, çok amaçlı toplantı salonu, itfaiye birimi, ESKİ abone merkezi, su arıza birimi, Çiftçiyi Destekleme Birimi, ESMEK Meslek Edindirme Kursları birimi, Yaşlı Bakım Sosyal Hizmet Birimi ve otogarı olan ocak ayında hizmete girmesi muhtemel olan enfes yatırımı Çiftelerimiz’e kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen beyefendiye teşekkür ediyoruz. Bu bağlamda Büyükşehir Çifteler Hizmet Birimi ESKİ'nin desteğiyle bu hafta içinde Çifteler'e dört kilometre mesafeli Abbas Halim Paşa Mahallemiz su isale hattıyla kesintisiz içme ve kullanma suyuna kavuşmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

BİR SPOR KOMPLEKSİ YAPILMASI ELZEMDİR

İlçesinde böyle güzel hizmet ve yatırımların olmasını kim istemez ki? Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz aracılığıyla, Çiftelerimize sentetik futbol sahası, kapalı spor salonu olan bir spor kompleksi yapılması elzemdir. İlçemiz hak ettiği spor tesislerine sahip olarak gençlerimiz kaliteli ve sağlıklı ortamlarda spor yapabilecektir. Eskişehir'in parlayan ilçesi Çifteler, Sakaryabaşı’nda suyun kaynağında, doğal tabiat güzellikleri içinde, bay bayan yüzme havuzlarıyla berrak suda yüzmenin zevkini, fırında pişen alabalık sazan ve yayın balıklarının dayanılmaz lezzetini yaşarsınız.

KADİR BIYIK ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Çifteler Belediyemiz tarafından Sakaryabaşı’nda yeni çevre düzenlemeleri yapılmakta olup, köknar, ıhlamur, at kestanesi, iğde gibi muhtelif fidanlar, toprakla buluşturulmuştur. İlçemizi ve Sakaryabaşını özellikle turizm alanında cazibe merkezi haline getirecek yeni proje ve yatırımlar hususunda Belediye Başkanımız saygıdeğer Kadir Bıyık çalışmalarına devam etmektedir. Başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçemizin ve insanımızın önünü açacak proje ve yatırımların gerçekleşmesini yürekten temenni ediyorum. İlçemize köy ve mahallelerimize yaptıkları hizmetler, proje ve yatırımlarla değer katan, insanımıza iş aş üretenlerin, ilçemize taş üstüne taş koyanların, üzerimize düşen her hususta; Çiftelerliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği olarak yanındayız, olmaya devam edeceğiz.

ÇİFTELER MAĞDUR OLMAMALI

Malum her yerde olduğu gibi şehrimizde de su sıkıntısı var. Sakaryabaşı su havzasından Eskişehir'e su getirilmesi için Büyükşehir'e bağlı ESKİ ve DSİ arasında bir protokol yapılmıştır. Kış aylarında 6 metreküp/sn olan su yaz aylarında ise 1,5 metreküp/sn’ye kadar düşmekte ilçemiz ve köylerinin tarımsal sulama ihtiyacını dahi karşılamakta sıkıntı yaşanmaktadır. İlçemiz insanının, çiftçimizin mağdur olmaması için gerekli bilgilendirme ve görüşmeler Belediye Başkanımız ve Derneğimiz tarafından da ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılmıştır.

SAKARYABAŞI SU FESTİVALİ ÇİFTELERLİLER GÜNÜ

Eskişehir’de Çiftelerliler Tanıtım Günleri düzenleyerek kültürümüze ve tarihimize sahip çıkacak etkinliklerimizin yanı sıra geleneksel hale getireceğimiz, Sakaryabaşı Su Festivali Çiftelerliler Günü etkinliği için çalışmalarımız Kaymakamlık ve Belediyemizle birlikte gerçekleşecek geleneksel bir hale getirilecektir. Sakaryabaşı’nın koruma altına alınması gerekli doğal nitelikli tabiat sit alanı ilan edilmesi hususu yeniden gözden geçirilmesi elzemdir.

SOSYAL MEDYADAN DEVAM EDİYORUZ

Sivil toplum kuruluşu olarak pandemi sürecinde de sosyal medya sayfalarımızdan faaliyet ve etkinliklerimize devam etmeye gayret gösteriyoruz. İlçemizdeki tüm kurum kuruluşlarla belediye başkanlığıyla uyum içinde, Çiftelerimiz’e ve insanımıza değer katan tüm çalışmalara desteğimiz sürecektir.

İLÇE DERNEKLERİMİZİN MEKÂN SORUNU VAR

Eskişehir’deki ilçe dernekleri olarak içimizde uhde kalan bir konuya da temas etmek istiyorum. Bazı ilçeler için söz konusu olmasa da genel olarak ilçe derneklerimizin mekân sorunu var. Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin ilçe derneklerine yer tahsisi konusunda bir çalışma yaparak bu meseleyi çözmesi gereklidir. Sivil toplum kuruluşları her alanda milletimizin toplumun harcıdır. Eskişehirimiz nasıl ki Türk Dünyasının Başkenti ise Çifteler ilçemiz de her boy ve soydan yoğrulup bir arada kardeşçe yaşayan insanıyla ilçe bazında Türk Dünyası’nın numune-i imtisalidir. Dünyanın Kovid- 19 denilen virüsle hastalıkla mücadele ettiği bu zaman diliminde tüm hastalarımıza acil şifalar temenni ederek bu virüsün ortadan kalkmasını insanların yeniden birbiriyle kucaklaşmasını, güzel ve sağlıklı bir geleceği tüm insanlık için Rabbimizden diliyorum.

Röportaj: Cihan YILDIRIM