Kurulacak Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansında,  yerel yönetimlere yer verilmemesinin yanlışlığını dile getiren Süllü, yerel yönetimlerin turizmin gelişimi konusundaki önemini, Eskişehir’de 1999 yılından sonra, Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarının turizmin doğmasına neden oluşunu örnek vererek anlattı.  Süllü, belediyenin müzeler, kültür ve sanat etkinlikleri ile günü birlik ziyaretlerin uzun konaklama talebine evrilmesi ile 4 olan otel sayısı 100!ü geçerek turizm gelişirken Eskişehir’in Anadolu’nun kültür ve sanat başkenti olduğunu söyledi.  Süllü, “Belediyenin turizm başarısına karşılık, Frig Vadisi, Yazılıkaya, Seyitgazi Büyükyayla Karavan Merkezi, Han’da Yeraltı Şehri, Kızılinler Termal Projesi, Sivrihisar İnanç Turizmi, Çifteler Sakarıbaşı, Mihallıççık- Gürleyik Eko Turizm gibi bekleyen onlarca proje için hiç bir şey yapmayan AKP iktidarı, 2013 yılında, Eskişehir’i Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan ederek bir ajans kurdu” dedi.  Ajansın Eskişehir’e tanıtım açısından katkı sağlamadığını anlatarak kurulacak ajansın da bu yapısı ile bir katkı sağlamayacağının açık olduğunu dile getirdi 

YANAN MİLLETİN PARASI OLDU
Süllü, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tanıtımı ile Türk Dünyası’ndan Eskişehir’e gelen turist kafilelerine hiç rastlamadıklarını vurgulayarak, ajansın kuruluşu, faaliyetleri ve tasfiyesinin hala şehirde tartışıldığını anlattı. Ajansın tasfiye süresinin uzatılmasının mecliste görüşülmesi sırasında CHP Milletvekili merhum Kamer Genç’in "tasfiye edilince de AKP'nin emrine vereceksin. Burada açık bir yolsuzluk var, bunlar devletin parası,  araştıralım,  yalansa ben burada kendimi yakarım. Eğer yalan değilse siz de yakar mısınız?" sözlerini hatırlatan Süllü, yananın ajansın bütçesi; yani milletin parası olduğunu söyledi. 

AJANSIN DEVAMI HALA TARTIŞMALI
Süllü, ajansın tasfiyesinin uzaması ile 30 Mart 2014 yerel seçimlerini CHP kazanınca yasa gereği tasfiye ile yerel yönetime aktarılması gereken nakit varlığının, kurulan Türk Dünyası Vakfı’na aktarıldığını,  bu vakfın son günlerde şehir gündemini meşgul eden Millet Bahçesi projesi ile hala tartışıldığını anlattı.  Millet bahçesi projesinin çiziminden, iptal edilen ihaleye, davet usulü ile İstanbullu bir firmaya verilişine dek her aşamasının şaibe yarattığına dikkat çeken Süllü, kamuoyunun endişelerini dile getirdi.

ENDİŞELİYİZ
 “Kamuoyundan proje saklandığı için, Sayın Erdoğan’ıın söylediği gibi, millet bahçesinde, yatıp yuvarlanan olursa kafalarını betona çarpmalarından endişeliyiz.” diyen Süllü,  ancak, asıl endişenin milletin paralarının hesapsız, denetimden uzak harcanması olduğunu söyledi.  Eskişehir’de olup bitenleri, kurulacak Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Kanun teklifi oylamasına geçmeden önce örnek olsun diye anlattığını söyleyen Dr. Jale Nur Süllü, Ak Parti sıralarına seslendi: “Sayıştay ve Kamu İhale Kurumu denetiminden uzak, yerel aktörlerin içinde olmadığı tüm Türkiye’nin turizmini pazarlayacak ajansın nelere gebe olduğunu varın siz düşünün.  Düşünmezseniz sonra yine bu çatının altında toplanıp nereye harcandığı belli olmayan paraları konuşuruz.  Rahmetli Kamer Genç’in sorduğu gibi sorarız ve korkarım ki cevap alamayız. Yanıp giden yine milletin parası olur.”