Araç içi ve dışı rutin temizliklerin yanı sıra Covid-19’a karşı koruma ve kontrol amacıyla Sağlık Bakanlığı ve United States Environmental Protection Agency (EPA) onaylı ithal biyosidal ürünlerle de araçlar detaylı olarak dezenfekte ediliyor.

Toplum sağlığına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda seyahat edebilmesi için kent genelinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Günde on binlerce yolcuyu tramvaylar ve otobüslerle taşıyan Büyükşehir Belediyesi, günlük olarak tramvay ve otobüslerde araç içi ve araç dışı temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Son günlerde artan vaka sayılarıyla vatandaşların toplu taşımayı kullanırken tedirgin olmaya başladığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, tüm araçların düzenli olarak temizlendiğini ve dezenfekte edildiğini belirterek vatandaşların güvenle toplu taşımayı tercih edebileceğini ifade ettiler. Sağlık Bakanlığı ve United States Environmental Protection Agency (EPA) onaylı ithal biyosidal ürünlerle dezenfekte çalışmalarının yapıldığına dikkat çeken yetkililer, vatandaşların da maske ve mesafe kurallarına araç içinde mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini belirttiler.

Araç temizliklerinin yanı sıra tramvay ve otobüs duraklarında da rutin temizlik yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Toplu taşımada vatandaşlarımızın temiz bir ortamda seyahat etmesi bizler için çok önemli. Bu kapsamda hem tramvaylarımızda hem de otobüslerimizde rutin olarak temizlik çalışması gerçekleştiriyoruz. Sağlık Bakanlığı ve United States Environmental Protection Agency (EPA) onaylı biyosidal ürünlerle de araçlarımızı dezenfekte ediyoruz. Ayrıca araçlarımızda vatandaşlarımızın kullanımına sunduğumuz el dezenfektanlarını da düzenli olarak dolduruyoruz. Bu hastalıklara karşı vatandaşlarımızın da toplu taşımayı tercih ettiklerinde duyarlı olmalarını istiyoruz. Yolcularımız öksürme ve hapşırma sırasında ağızlarını tek kullanımlık mendiller ile kapatır ve sık sık bol sabun ile ellerini yıkarlarsa ortak kullanım alanımız olan toplu taşımada daha hijyenik bir ortam yaratmış oluruz” diyerek vatandaşları da salgına karşı duyarlı olmaya davet ettiler.