Özcan, eskisehir.net’te yayınlanan Haftalık isimli programda Sedef Medya Grup Başkanı Cihan Yıldırım’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Programda AK Parti’nin Eskişehir’de CHP’li belediyelere engel olup olmadığı konusu da konuşuldu. Özcan, özellikle tramvay ve otobüs alımları zamanında gündeme gelen ‘engelleme’ iddialarıyla ilgili şöyle konuştu:
“İki üç ay önceki yeni 40 milyon Avro tramvay alımına itiraz ettik. Oy çokluğuna düşürdük. Belediye Meclis çoğunluğu kendisinde olduğu için zaten bizim oylarımız olmadan da bu kredinin borçlanmasını kendisi zaten almıştı. Diğer taraftan diyeceksiniz ki; dün oy birliğiyle Meclis çoğunluğundayken vermiş olduğunuz kredinin bugün neden oy çokluğuna düşürdünüz diye anlamlı bir soru sorulabilir. Yeni tramvay alımıyla ilgili… Bir bizim oyumuz belediyenin alım yapmasına engel teşkil edecek çoğunlukta değiliz. Sorumluluk belediyenin kendisine ait. O gün bizde olduğu için, böyle bir eleştiri gelmesin diye arkadaşlarımız yardımcı oldu.”
Tramvayın çok fazla dolaştığını iddia ediyoruz
“İkincisi… O gün hatırlarsanız bu tramvay neden şehir içinde dolaşıyor Emek, Çamlıca, Sultandere’ye neden gitmiyor’ eleştirisinden yeni tramvay alınabilirse ancak bunların yapılabileceği anlaşıldı ve biz o kredileri de o yüzden verdik. Şimdi de dedik ki; bakın içinde yedek parça alımıyla ilgili çok ciddi bir oran var. Bunların tamamı ithal ürünler. Maalesef yerli tramvay olmadığı için Eskişehir’imizde… Oradaki orana itiraz ettik… İkincisi de tekrar söylüyorum biz hızlı tren hattını aşağıya almakla üç dört hemzemin geçidi ortadan kaldırdık. Ama maalesef bugün tramvay Eskişehir’in içinde dolmuş vazifesi görüyor gibi görüntü var. Yani bunun iyi planlanmadığını da düşünüyoruz. Daha uzak mahalleleri hizmet etmesi gereken bir tramvayın şehrin içinde çok zaman kaybettiği ve tramvayın çok fazla dolaştığını iddia ediyoruz.”
Alınan ne kadar tramvay ve otobüs varsa…
“Birçok caddede iki üç tane durak, ışıklarda bekleme gibi… Teklifimiz şu; bu konuda şehir içinde yeniden bir planlama yapılırsa tramvay alımıyla ilgili harcanacak oranın da düşeceğine inananlardanız. O yüzden bunu oy çokluğuna düşürdük. Daha önceki bütün paketleri oy birliğiyle verdik. Bugün alınan ne kadar tramvay ve otobüs varsa bizim meclis çoğunluğumuzda oy birliğiyle alınıp da teslim edilen tramvaylardır.”