Eskişehir ticaretinin köklü kuruluşlardan Tezişçiler Mobilya’nın da sahibi olan Metin Tezişçi, Çevre Yolu ile ilgili bir haberimizin altına çözüm önerilerini sıraladı. AK Parti’nin Sosyal Politikalar Başkanı olan Tezişçi’nin yapılmasını istediği hamleler şöyle:
1.    71 evler girişi ne zaman kapatıldı Çevre Yolu trafiği arttı. Organize Sanayi Bölgesi çıkışından köprü altından ESTİM istikametinde Vadişehir’e çıkan bir yol yapılabilir. Böylece 71 Evler, Emek, Vadişehir yönü açılır.
2.    Yeni organize tarafındaki köprü altından Sultandere’ye yol açılabilir. Oradan Sultandere köyünden Vadişehir’e yol açılabilir.
3.    Çifteler Caddesi, 71 Evler’den Şehir Hastanesi’ne bağlanabilir.
4.    Mutalip, Esentepe, Üniversite, Batıkent girişleri revize edilmeli sıkışma şehir girişlerinde olduğu için aktif Çevre Yolu’nu tıkıyor.
5.    Tramvayın TEKSAN’a kadar neden yapılmadığı da düşündürücüdür?
Tezşiçi, paylaşımını “Yanlış şehirleşme yüzünden bütün sanayi Ankara yolunda… Ne yapılırsa yapılsın sanayi çıkış saatlerinde hiç bir çalışan yapılacak Çevre Yolu’nu kullanmayacaktır. Bahsi geçen şehir içi yan yolların yapılması elzemdir” diye bitirdi.