Eskişehir’de Emek Mahallesi Çetin Sokak'ta yaşayan Şerife Saygı, gece gündüz demeden çalışıp engelli çocuklarının yeme, içme ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyor. Fiziksel engelli olan 12 yaşındaki Zeynep ve Yakup, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Babaanne Saygı torunlarına bakmak için küçük tezgâh açıp satış yapması ise vatandaşlar tarafından takdir topluyor. Sokaklarda sattığı ürünlerden kazandığı parayla evde bakıma ihtiyacı olan torunlarını hayata tutmaya çalışıyor. Sokaklarda açtığı ufak tezgâh ile kazandığı parayla 2 engelli çocuğuna bakmaya çalıştığını vurgulayan Saygı, torunlarının fiziksel engeli olmasının sebebini oğlu ve gelinin de kan uyuşmazlığından dolayı kaynaklandığını belirtti.



“Hurda veya ufak ürünleri satarak torunlarıma bakıyorum”
Çocuklarının engelli ve sürekli bakıma muhtaç olması nedeniyle yaşlı olduğu için bir işte çalışamadığını bu nedenle de kağıt toplayarak ailesinin geçimini ve çocuklarının bakımını sağlamaya çalıştığını dile getiren Saygı, şunları kaydetti:
"Çocukların bütün bakımlarını ben ve annesi yapıyoruz. Sabahtan kalkıp hurda ve tezgâh açıp satış yapıyorum. Yaşlıyım elimden bu kadar geliyor. Torunlarımın fiziksel engelli olmasının nedeni oğlum ve gelinimdeki kan uyuşmazlığından kaynaklanıyor. Her gün şükrediyorum çünkü bu Allah’ın imtihanıdır. Onları çok seviyorum."

KAYNAK: İHA