11 Mart 2020’de Türkiye’de görülen ilk koronavirüs vakası ile başlayan zorunlu maske kullanımı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ile sona erdirilmişti.

4 Mart’taki yeni düzenleme ile kapalı alanlarda maske kullanımı kaldırılırken, uygulamada 2 istisnaya yer verilmişti. Toplu taşıma araçları ve hastanelerde bin vaka altına düşene kadar maske zorunluluğu devam ederken, yetkililer bu konuda kurallara riayet edilmesi gerektiğini belirtti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de başta tramvay olmak üzere toplu taşımada halen maske zorunluluğunun devam ettiğini, bu konuda vatandaşlar arasında sorun yaşanmaması için kurala uyulması gerektiğini ifade etti.

Yetkililer, maske kullanımının kapalı alanlarda kaldırılması konusunda bazı vatandaşların toplu taşımada da maske kullanımını bıraktığı, özellikle yaşlı ve kronik sağlık sorunları bulunan vatandaşları zor duruma düşürmemek için devam eden kurala uyulması gerektiğini vurguladı.

Estram görevlileri de maske kullanımının devamlılığı ile ilgili tramvaylara uyarı afişleri asarak vatandaşları uyardı. Afişte, “Sayın yolcularımız, İçişleri Bakanlığı’nın 4 Mart 2022 tarihli genelgenin 2. maddesinde belirtildiği üzere toplu taşıma araçlarında maske kullanımı zorunluluğu devam etmektedir. Salgının yayılmaması için göstermiş olduğunuz hassasiyet için teşekkür eder, iyi yolculuklar dileriz” ifadelerine yer verildi.