3 Aralık Dünya Engelliler Günü… Sosyal medyada yüzlerce ‘mesaj’ yayınlandı. Belediye başkanları, milletvekilleri, muhtarlar… Hemen herkes bu özel günü paylaştı.
Kimi kopyala-yapıştır yaptı! İnternet ortamında bulduğu hazır mesajı paylaştı. Bazıları içinden geldiği gibi yazdı… Bu noktada engelliler için yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğim Ahmet Ataç’ı, Tepebaşı Belediyesi’ni ayrı bir yere koymak istiyorum.
Ahmet Ataç, 3 Aralık’ta konuşmayı ve mesaj paylaşmayı hak eden ender isimlerden! Başkan, görev gelir gelmez engelliler için çalışmaya başladı.
Onları topluma kazandırmak, evlerinden çıkarmak ve beceri sahibi yapmak için çok çaba harcadı.
Bu işlere başladığı zaman, yani yaklaşık 20-25 yıl önce aileler engelli çocuğu olduğunu söylemeye utanıyordu! Ne yazık ki durum buydu…
Gökkuşağı Kafe Projesi ile başladı. Down sendromlu bireylerin topluma kazandırılması amaçlandı. Engelli bireylerin servis yaptığı kafe 2011 yılından bu yana hizmet veriyor. 
Sosyal Yaşam Merkezi’nde engelli öğrencilerin günlük yaşama adaptasyonlarını artırmak amacıyla; öz bakım ve günlük yaşam becerileri, akademik dersler, sanat eğitimi, ritim, drama, spor, halkoyunları gibi alanlarda eğitim ve öğretim hizmeti veriliyor.
Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde zihinsel engelli bireylerin, sosyal yaşamlarındaki psikolojik veya bedensel zorlukları, güven duygusu içerisinde aşabilmelerini sağlamak ve günlük yaşam içerisinde gerekli olan bağımsız yaşam becerilerini kazandırmak amacıyla kuruldu.
Engelli bireyler ve ailelerine yönelik olarak Hobi Bahçeleri, Şarj İstasyonları, Su Sporları Merkezi, Yemek Yarışmaları, Renk Verelim Gösterisi, Sergiler ve Hipoterapi gibi hizmet ve projeler de var.
Bir diğer proje ise Engelliler Montaj Atölyesi… Türkiye'de ilk kez engelli bireylere istihdam olanağı sağladı.
Anadolu Üniversitesi ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilen projede, Organize Sanayi’de Arçelik Fabrikası için, üretilen malzemelerin (kamçı kablo, lastik conta ve paketleme vb.) montaj işlemleri gerçekleştiriliyor.
Tepebaşı’nda üretime, sosyal hayata engel yok.
Örnek çalışmaları nedeniyle Başkan Ahmet Ataç’ı kutluyorum.