Güneş enerjisinden yararlanılan alanları arttırmayı hedefleyen Tepebaşı Belediyesi, bu alanda kazandığı tecrübe ile Türkiye’de ilkleri başarıyor.  Bünyesinde bulunan birçok tesis ve binada kurduğu güneş panelleri ile elektrik üretmeyi başaran Tepebaşı Belediyesi, bu kapsamda tarım üreticilerini de destekliyor.

Son olarak BEBKA 2017 yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Tepebaşı Belediyesi'nin başvuruda bulunduğu, “Sürdürülebilir Tarımsal Üretimde Kaynak Verimli Soğuk Hava Deposu” projesinde 400 Bin TL hibe desteği almaya hak kazanmıştı.

Tepebaşı Belediyesi bugüne kadar ise toplam 4 farklı projesi ile BEBKA’dan hibe almaya hak kazanmıştı. TARGES – Tarımda Güneş Enerjisi ile Sulama, Düşük Karbon Ayak İzi İçin Enerji Etkin Bina, Tepebaşı Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri Birimi ile Yaşam ve Sakintepe Kırsal Kalkınma Projesi Tepebaşı Belediyesi’nin BEBKA’dan hibe aldığı projeleri olarak dikkat çekiyor.

ALANINDA TEK PROJE KONUMUNDA
Son olarak “Sürdürülebilir Tarımsal Üretimde Kaynak Verimli Soğuk Hava Deposu” projesi ile kazanılan 400 Bin TL’lik hibe desteğinin mali kontrol taahhütnamesini imzalayan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Yapılacak proje, Eskişehir’de yenilenebilir enerji kullanılarak kaynak verimli soğuk hava deposu olma özelliği ile örnek olan tek proje konumunda. Sakintepe Soğuk Hava Deposu’nun çatısının güneş panelleriyle donatılarak, elektrik üretmesi ve üretim fazlası elektriğin şebekeye verilmesini planlıyoruz. Böylece, soğuk hava deposunun giderlerinden başı çeken elektriğin, güneş enerjisinden üretilerek tasarruf edeceğiz. Proje kapsamında tesisimizin çatısına 400 adet güneş paneli yerleştirilerek 96 kw kurulu güce sahip olacağız. Yıllık üretim ise 150.000 kw/saat olacak. Böylelikle %85 oranında elektrik tasarrufu sağlamayı amaçlıyoruz. Akılcı, üretken ve doğa dostu bir projeyi daha geliştirerek hibe desteği kazanmış olmamızın ve böylelikle üreticiye daha çok destek verecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.