Çizmelioğlu, eskisehir.net canlı yayınında Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Çizmelioğlu’nun konuşmalarından satır başları şöyle…

BİRİ ÇIKIP ‘EVİMİZE MASKE GELDİ’ DESİN
“Tepebaşı bi şey yaptığı zaman eleştirebiliriz. Bir insanı nasıl eleştirebilirsin? Hakan Çizmelioğlu nasıl eleştirilir? Bir şey ortaya koyar ve yaptıkları üzerinden yapmadıklarını ya da yanlışlarını ortaya çıkarırsınız. Tepebaşı Belediyesi öyle bir noktada ki… Bazen bize ‘yeterli muhalefet yapmıyorsunuz’ diyorlar. Yaptıkları üzerinden eleştiri yapabiliriz. Burada şöyle bi yanlış yaptınız, burası böyle olmamalıydı dememiz lazım. Biz yapmadıkları üzerinden eleştirebiliyoruz. Bu noktada çok sıkıntı yaşıyoruz. Pandemi yaşıyoruz. Devlet bazı önlemler aldı. Günde bir milyon maske dağıtan ilçe belediyeleri oldu. Dezenfektan dağıtan yerler oldu. Maske üretilmedi. Bir vatandaş çıkıp ‘evimize maske geldi’ desin. Beldeevleri sadece kendi personeline yetecek kadar maske yaptı.”

AHMET DEDE Mİ DİYECEĞİM
“Devlet ‘65 yaş üstü sokağa çıkmasın’ dedi. Herhalde Ahmet Ataç bunu kendi üzerine alındı. Belediye kendi üzerine alındı. Sokağa çıkmamamız lazım dendi. Bu önlem belediye başkanları için değil, lütfen görürseniz söyleyin. Artık çıksın dışarıya dolaşsın… Belediye başkanlarına 65 yaş üstü yasağı yok. Yöneticiler bu yasaktan muaf. Diğer belediyeler millet sokağa çıkmadığı zaman sokakları, caddeleri tamir ettiler. Ben bunları söyledikçe ‘Ya bu çocuk’ diyor. Bu hoş bir üslup değil. Ben bu zamana kadar ‘Tepebaşı Belediye Başkanım’ dedim. Bundan sonra ‘Ahmet Bey’ diyorum. Herhalde CHP aritmetiğinde 65-75 yaş arasına genç, 75-85 yaş arasına olgun diyorlar. Ben bu sığ siyasi üsluba düşmek istemiyorum. Ne diyeceğim ben? Dedem yaşındaki insana Ahmet Dede mi diyeceğim? Bu hoş bir şey mi? Ben onun torunu yaşındayım. AK Parti gençlere güveniyor, güvenmeye devam edecek.”

ŞİMDİ NİYE BENZİN İSTASYONUNA ÇEVİRİYORSUN
“Tepebaşı Belediyesi’nin sadece 2021’de ödeyeceği faiz 11 milyon. Biz geleceğimizden yiyoruz şu an. Tepebaşı Meclisi’nde altı aydır konuştuğumuz konu satış, satış, satış… Arsa satışı, bölge satışı, Uluönder’de Birmot karşısındaki alanın satışı… Muttalip’teki arsaların satışı… Baba oğluna miras bırakıyor, sorumsuz evlat da sürekli satıyor. Sen benim geleceğimi satıyorsun. Uluönder’de satmak istediği bölgeyi seçim öncesi yatırım yapacağım, kültür alanı, ticaret alanı diye reklam yapmıştı. Şimdi niye benzin istasyonuna çeviriyorsun? Kime peşkeş çekeceksin?”

TEPEBAŞI, 2001 YILINDAKİ TÜRKİYE GİBİ
“Şu an Tepebaşı Belediyesi, 2001 yılındaki Türkiye gibi. Türkiye’nin geliriyle sadece faiz ödeyebildiği yıllar vardı. Tepebaşı Belediyesi işçilerin parasını veremiyor. Araçlarına yakıt dahi alamıyor. Bir gün bayrağı çekecek ‘Ve iflas ettim’ diyecek. Az kaldı…”