Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Avrupa Bölgesi ve ötesindeki sağlıklı şehirlerin çalışmalarından öğrenme fırsatı sunmayı amaçlayan DSÖ Sağlıklı Şehirler yıllık iş toplantısı ve teknik konferansına katıldı.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag kentinde düzenlenen, teknik uzmanların yanı sıra şehirlerden politikacıları ve kilit karar vericilerin katıldığı program DSÖ Avrupa Ağı üyeleri için hem bölgesel hem de küresel olarak nasıl örnek olduklarını göstermeleri için bir fırsat olarak düzenleniyor. 2022 Konferansı, Komisyonun Tek Sağlık yaklaşımını yerel düzeyde operasyonel hale getirme ve DSÖ Avrupa Ağı'nın VII Fazı: İnsan, Yer, Katılım, Barış, Refah ve Gezegen temalarını kapsadı. 2022 konferansı temaları aynı zamanda, gezegenimizin sağlığına zarar vermeden şimdi ve gelecek nesiller için adil sağlık ve sosyal sonuçlara ulaşmak adına küresel taahhütlere duyulan ihtiyacı vurgulayan Cenevre Refah Sözleşmesi'ni de temel alıyor.

Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu etkinliğin sektörler arası iş birliği başlığında düzenlenen oturumunda, Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi iş birliğinde hayata geçirdiği Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi ve merkezde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Tepebaşı Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü İnci Çalışkan da “Sağlıklı Çocuklar İçin Sağlıklı Şehirler” adlı sunumunda, İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’nı, müziğin çocuklar üzerindeki olumlu etkisini ve iyileştirici gücünü, mutlu toplum olma yolundaki önemini anlattı.

“Çalışmalarımız 20 yılı aşkın süredir devam ediyor”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Tepebaşı Belediyesi olarak Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı 7. faz üyeliğimiz devam ediyor. 1999 yılında Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi’nin kurulmasının ardından, 2001 yılında Dünya Sağlık Örgütü’ne girerek küresel bir ağa katıldık ve uluslararası bir konsey haline geldi. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı çalışmalarından sonra Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurulmasına karar verildi ve Tepebaşı Belediyesi ile konseyimiz burada kurucu üye oldu. Konseyimiz bu anlamda ulusal ve uluslararası bir konsey. 20 yılı aşkın bir zamandır sürdürdüğümüz çalışmalarımız devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Ataç programda Dünya Sağlık Örgütü Bölgesel Başkanı Kira Fortune ile de görüşme fırsatı buldu. Başkan Ataç ayrıca Dünya Sağlık Örgütü’nün yıllık iş toplantısı için gittiği Danimarka'da Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği encümen üyeleri ile birlikte Kopenhag Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'i de makamında ziyaret etti.