Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın kentte faaliyet gösteren sanatsal organizasyonların yetkilileri ile temasları sürüyor.

Bu kapsamda OMM Direktörü Defne Özbayar ve OMM Koleksiyon ve Envanter Sorumlusu Yağmur Ertekin, Başkan Ataç’ı makamında ziyaret etti. Buluşmada Başkan Ataç ve konukları, kentteki sanatsal faaliyetlere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. OMM hakkında Başkan Ataç’a bilgiler veren Özbayar ve Ertekin, Tepebaşı Belediyesi’nin başarılı sanatsal faaliyetlerinden dolayı Başkan Ataç’ı tebrik etti. Özbayar, “Her şey harika, Tepebaşı Belediyesi’nin eserlerini incelemek çok keyifliydi. Tepebaşı Belediyesi’nin koleksiyonuna bayıldım. Ahmet Bey sanata değer veren bir belediye başkanı ve bu eserler şehir için çok önemli. Kendisinin katkıları ile gerçekleşen projeler, buradaki öğrenciler açısından da çok kıymetli, sanat adına önemli işler yapılıyor” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür eden Başkan Ataç da “OMM ile kentimizin kültürel yapısına önemli bir katkı sağlandı. Biz de Tepebaşı Belediyesi olarak uluslararası ölçekte sanatsal faaliyetleri yıllardır devam ettiriyoruz. Sanata dair her projenin, atılan her adımın destekçisiyiz. Bugünkü nazik ziyaretleri için OMM yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Ataç, konuklarına günün anısına “Eskişehir: Kökleri Derinde Yepyeni Bir Şehir” kitabını armağan ederken, Tepebaşı Belediyesi’nde sergilenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu eserlerini de tanıttı.