Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, koronavirüs tedbirlerince karantina altındaki vatandaşların bulunduğu Gündüz Alp Yurdu çevresindeki çöplerin toplanmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada söz konusu çöplerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlı tarafından 7 Nisan 2020 tarihinde yayımlanan genelge kapsamında tıbbi atık sınıfına girdiği ve belediyenin yetkisi dışında kaldığı ifade edildi. Yetkililer ayrıca, alandaki çöplerin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi koordinasyonundaki tıbbi atık toplama konusunda yetkili firma tarafından toplanmasının ardından söz konusu bölgenin temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin gerçekleştirildiğini bildirdi. Yetkililer genelge kapsamında bildirilen, “Sağlık kuruluşlarının karantina bölümleri ile karantina birimi olarak belirlenen yerlerde oluşan atıklar 'tıbbi atık' olarak yönetilecek ve diğer atıklarla karıştırılmaması sağlanacak” maddesi uyarınca hareket edildiğini kaydetti.

Toplum sağlığı konusunda Tepebaşı Belediyesi’nin üst düzey hassasiyet ile hareket ettiğini de ifade eden yetkililer, tüm kurum ve kuruluşlar ile iletişim ve iş birliği ile çalışıldığını belirtti.