Burhan Sakallı, Cihan Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

4 aydır sahadasınız nasıl gidiyor?

Sakallı: "Çok iyi gidiyor, az önce beraber yürüdük. Hemşehrilerimizin teveccühünü, hüsnü kabüllerini gördünüz. Açık söylemek gerekirse benim umduğumdan ve beklediğimden çok daha fazla kabul var. Vatandaşlarımız, esnaflarımız, tüccarlarımız, küçük esnaflarımız kapılara çıkıyorlar. Çarşılara dönüyorlar, pazarlara dönüyorlar. Kalabalık bir miting yapar gibi hemşehrilerimizle, arkadaşlarımızla beraber yürüyoruz. Tüm esnafa uğruyoruz. Ben durumu çok iyi görüyorum, inşallah iyi olacak."

Burhan Sakallı 4 aydır saha yapmakta olduğu çalışmaları çok sakin götürüyor, taktir topluyor. Ne diyeceksiniz? 

Sakallı: "Birkaç gün önce ulusal bir gazetede bir arkadaşımız benim için 'sessiz, sakin, güç' diye tanımlama yapmış. Yani illa bağırmak, çağırmak gerekmiyor. Öfkelenmek, kızmak, sinirlenmek gerekmiyor. Bunların da olması gereken yerler var. Ama biz vatandaşlarımızla yan yana, omuz omuza yürüyoruz. Beraberiz. Böylesi daha anlamlı, daha kıymetli. Mümkün olan her vatandaşımıza dokunmaya çalışıyoruz. İyi olacak diye ümit ediyorum. Bütün seçimlerden daha fazla bir hüsnü kabül var. Bu zamana kadarki tüm seçimlerden daha fazla olumlu geri-dönüş var. Zaten bunu karşı tarafta da görüyorsunuz bir telaş, bir tedirginlik var, bir panik var. Ben bunları da anlayışla karşılıyorum. İşimize bakıyoruz."

Bir bıçak sırtı durumdan söz edildi hep Eskişehir için, şu an için hala o var mı, nasıl görüyorsunuz son durumu(bir anket, bir kamuoyu yoklaması, bir araştırma olarak)?

Sakallı: "Anketler tabii ki önemli. Kamuoyu araştırmaları tabii ki çok kıymetli. Ama asıl anket işte burada sahada, arazide. Ben fabrikalara, atölyelere, tarlalara, bağlara gidiyorum. Toplumun her kesimiyle buluşuyorum. Esnaflarımızla, tüccarlarımızla, sanayicilerle, iş adamlarıyla buluşuyorum. Kadınlarla, gençlerle, çocuklarla görüşüyorum. Bu şehirde vatandaşımız ve hemşehrimiz olarak kim varsa hepsiyle görüşüyorum. Bu anlamda her yerde bir anket yapıyorum. Ve bu anketlerde biz hep iyiyiz, hep öndeyiz."

Son bir iki gün nasıl geçer?

Sakallı: " Böyle iyi geçer. Yine vatandaşlarımızla, hemşehrilerimizle buluşmaya devam edeceğiz. Kardeşlerimiz, ekibimizle ve MHP'nin değerli yöneticileriyle daha çok alanda olacağız. Durum çok iyi daha da iyi olacak. 

Bu yayın için son bir iki cümle alalım. Bu yayın için neler söylemek istersiniz?

Sakallı: " Öncelikle, sadece birkaç gün sonra Türkiye'de ve Eskişehir'de bir seçim var. Bu seçimin hem şehrimiz hem de hemşehrilerimiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Pazar günü tüm hemşehrilerimiz, tüm vatandaşlarımız şehrimizin, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için, artık bu şehre bir heyecan gelmesi, bir enerji, bir dinamizm, bir sinerji meydana gelmesi için oy kullanacaklar diye düşünüyorum. Çünkü Eskişehir hiçkimsenin ipoteği, hiçkimsenin bir arka bahçesi değil ve göreceksiniz Eskişehir bir zümrüdüanka kuşu gibi kendi küllerinden yeniden doğacak ve büyük yürüyüşüne, büyük yolculuğuna devam edecek. "