Açılış ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Arslantaş, Prof. Dr. Kamil Çolak ve Prof. Dr. Rifat Edizkan, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ile öğretim üyelerinin katılımlarıyla yapıldı. Açılışın ardından topluca merkez gezilirken ESOGÜ-TİM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yazıcı, Rektör Prof. Dr. Kemal Şenocak ve beraberindekilere merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.     

ESOGÜ-TİM’de sektördeki kuruluşların ihtiyacı doğrultusunda çalışmaların ön plana çıktığı,  özellikle sektörün dijital dönüşüm ve verimlilik artışı için ihtiyacı olan nitelikli Ar-Ge çalışmaları konusunda önemli destekler verildiği belirtildi. ESOGÜ-TİM’de sektör işbirliklerinde özkaynaklar yanı sıra TÜBİTAK, Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansı vb. projelerde de çözümler oluşturulmaktadır. Endüstri 4.0, Tarım, Bilgi Güvenliği, Enerji gibi belli tematik alanlar başta olmak üzere, farklı disiplinlerde araştırmacıların ortak çalışmalar yürüttüğü merkezde, ağırlıklı sektör ile işbirliği içinde çalışılan projelerde sektör bütçesi dâhil 25 milyon TL üzerinde fona ulaşılmış bulunmaktadır. Merkez ilk yılın sonunda %90’ın üzerinde doluluk oranına ulaşmıştır.

ESOGÜ-TİM’in temel hedeflerinden biri de merkezdeki araştırma laboratuvarlarının uluslararası tanınırlığının sağlanmasıdır. Bu bağlamda merkezde yer alan Akıllı Fabrika ve Robotik Laboratuvarı sektöre verdiği hizmetler nedeniyle Avrupa Dijital İnovasyon Topluluğu’na üye olarak kabul edilmiştir. ESOGÜ-TİM, sektör işbirliği ile mevcut proje kapasitesini daha da artırmayı ve yeni araştırma alanları oluşmasını da teşvik etmektedir. Merkez bu amaçla uluslararası ve sektör işbirliği içinde proje çalışması hedefleyen öğretim üyeleri için ön-kuluçka mahiyetinde ofis veya laboratuvar kullanım imkânı da sağlamaktadır.