Çakırözer, “Eskişehir’de Ayşe Tuba Arslan’ın 23 kez suç duyurusunda bulunduğu eski eşi tarafından vahşice katledilmesinin üzerinden 2 yıl geçti. Ayşe Tuba’yı 23 suç duyurusuna rağmen korumayan polis, savcı, hakim ve Aile Bakanlığı uzmanlarının tümünün ihmallerinin üstü örtüldü. Ayşe Tuba iki yılda defalarca tekrar öldürüldü. Şimdi de katil Yalçın Özalpay’ın Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde görülen davasında istinaf savcısı ceza indirimi istiyor. Satırla ve bıçakla kafa bölgesine yapılan 15 öldürücü vuruş için savcı ‘olayda canavarca hisle öldürme yok’ diyor! Üstüne üstlük ‘Ayşe Tuba’nın telefon görüşmeleri de varmış’ diyerek haksız tahrik indirimi istiyor. İstinaf mahkemesi savcının görüşüne katılır ve haksız tahrik indirimi kararı alırsa Ayşe Tuba Arslan bir kez daha katledilmiş olacak. Ayşe Tuba’yı bir kez daha öldürmeyin!” dedi. Çakırözer, tüm kadın hakları savunucularını Ayşe Tuba Arslan’ın sesi olmaya ve adalet mücadelesine sahip çıkmaya davet etti.

ADALET ÇAĞRISI

Eskişehir'de, boşandığı Ayşe Tuba Arslan'ı sokak ortasında katleden ve 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan' ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Yalçın Özalpay için Mayıs ayında Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi’nde görülen davada istinaf savcısı tahrikten indirim istedi. Yarın Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesinde CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer Meclis’ten “Ayşe Tuba için adalet” çağrıda bulundu.

İKİ YILDA DEFALARCA TEKRAR KATLEDİLDİ

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Çakırözer , “Eskişehir’de Ayşe Tuba Arslan’ın 23 kez suç duyurusunda bulunduğu eski eşi tarafından vahşice katledilmesinin üzerinden 2 yıl geçti. Ayşe Tuba Arslan’ı koruyamayan devlet, bu iki yıl içinde onu defalarca tekrar öldürdü. Nasıl mı? Öncelikle yaptığı 23 suç duyurusuna rağmen Ayşe Tuba’yı korumayan polis, savcı, hakim ve Aile Bakanlığı uzmanlarının tümünün ihmallerinin üstü örtüldü. Son olarak da katil Yalçın Özalpay’ın Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde görülen davasında istinaf savcısı ceza indirimi istedi. Satırla ve bıçakla kafa bölgesine yapılan 15 öldürücü vuruş için savcı ‘olayda canavarca hisle öldürme yok’ diyor! Üstüne üstlük ‘Ayşe Tuba’nın telefon görüşmeleri de varmış’ diyerek haksız tahrik indirimi istiyor” dedi.

BİR KEZ DAHA ÖLDÜRMEYİN!

Yarın Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nde duruşması görülecek duruşma öncesi Çakırözer, “İstinaf mahkemesi savcının görüşüne katılır ve haksız tahrik indirimi kararı alırsa Ayşe Tuba Arslan bir kez daha katledilmiş olacak. Ayşe Tuba’yı bir kez daha öldürmeyin! Yarın tüm kadın hakları savunucularını Ayşe Tuba’nın sesi olmaya, dayanışmayı büyütmeye ve İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya çağırıyoruz. Kadınlara yönelik şiddeti önlemeyi kadının yaşam hakkını korumayı amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.