Tepebaşı Belediyesi’nin organizasyonu kapsamında Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türkiye Süs Tavukları Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen ve Eskişehir Doğal Yumurta’nın sponsorluğunda hazırlanan Tavuklar ve Yumurtaları isimli sergi, Espark AVM’nin ev sahipliğinde açıldı.
Sergi kapsamında 33 ülkeye ait 105 tavuk ırkının yumurtaları görücüye çıkarıldı ve aynı zamanda çok özel doğal yaşam hayvanlarının, ilginç şekilleriyle bilinen yumurtaları ziyaretçilerin izlenimine sunuldu. Sergide birbirinden farklı ve değişik tavuk ırklarının fotoğrafları ve gerçek yumurtaları yer alırken, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da serginin açılışına katıldı.

Sergi hakkında bir değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, “Tavuk ya da yumurta diye çok basite alıyoruz ama dünyadaki nesillerin şekilleri, renkleri aynı şekilde yumurtaların da farklarını gözlerimizle gördüğümüz zaman anlayabiliyoruz ne kadar farklı olduklarını. Bugün çocuklar tavuğu marketlerde görüyorlar. Çocuklarımızın burayı muhakkak gezmeleri, görmeleri lazım. Bu çalışma ilk olarak Afyonakrahisar’dan sevgili Murat Akarçay ve arkadaşları sayesinde yapıldı. Özellikle Türkiye Süs Tavukları Federasyonu başkanımızın da çok emekleri var. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

Açılışta daha sonra sergiye destek sağlayanlara Başkan Ataç tarafından teşekkür belgeleri verildi. Ziyaretçilerin dünyada yetişen tüm tavuk ırklarının renk, boy ve ebat olarak birbirinden değişik yumurtalarını tek bir ortamda görme imkanı bulduğu sergi, 12 Ağustos’a kadar Espark AVM’de vatandaşlarla buluşacak.