Fransa Ankara Büyükelçiliğinin proje çağrısı ile 2021 yılında Eskişehir’de çalışan tarım işçisi kadınların “Kadın Sağlığı” konusunda farkındalıklarının eğitim yoluyla arttırılması kapsamında hayata geçirilen başarılı proje ikinci kez hibe aldı.

Daha önce 60 Türk 60 yabancı uyruklu tarım işçisi kadına verilen eğitimlerin ardından yapılan ikinci proje çağrısına da kabul edilen çalışma kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde bir protokol imzalandı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın ve Mülteci Destekleme Derneği (MUDEM) Genel Koordinatörü İlker Güney protokolü imzalarken, törene Fransa Ankara Büyükelçiliği temsilcileri de katıldı.

Desteklenmeye değer görülen başarılı proje ile Türk ve yabancı uyruklu tarım işçisi kadınlar ile çalışmalarına başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi ve MUDEM, kadınlara sosyal uyumun desteklenmesi, öz bakım ürünlerine erişim, cinsel sağlık ve üreme sağlığı haklarının korunması amaçlı eğitimler düzenleyecek.

9 ay sürecek olan eğitimler kapsamında Alpu ilçesinden 70 Türk tarım işçisi ile Eskişehir merkezindeki 70 yabancı uyruklu tarım işçisi kadın ve eşleri eğitimler alacak.