Kırsal alanda yaptığı projelerle çiftçileri ve hayvan üreticilerini desteklemeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, tarım paydaşlarını buluşturan fuarda büyük ilgi gördü.

TÜYAP tarafından Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi desteği ile 7-11 Eylül tarihleri arasında ETO TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen Eskişehir 3. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı. Kuraklığın tarımsal üretimde yarattığı tehdit karşısında etkili bir bilinç oluşturmayı hedefleyen fuarın açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal da katılırken, fuarda Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan stant katılımcılarla buluştu.

Çiftçiler ve hayvan üreticileri başta olmak üzere büyük ilgi gören stantta, yapılan çalışmalar hakkında fuar katılımcılarına bilgilendirme yapılıyor. Fuara Eskişehir’in yanı sıra bölge illerinden de üreticiler katılıyor.

Vali Erol Ayyıldız, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Genel Sekreter Ahmet Kapanoğlu ve protokol üyeleri de Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret ettiler. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek ve belediye görevlilerinin ağırladığı misafirlere çalışmalar anlatırken, vatandaşlar da gün boyu stantta yoğunluk oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi’nin tarım konusunda projeler üretmeye devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, “Tarım Fuarı’nda açmış olduğumuz stantta kırsal alana yönelik belediyemizce yapılan çalışmalar konusunda bilgilendirme yapıyoruz. Gösterilen ilgi de oldukça güzel. Tarım alanında yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru ve yerinde olduğunu burada da görüyoruz. Her zaman üreticinin ve üretimin yanında olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra desteklerimiz sürecek, kırsal kalkınma konusunda yaptığımız çalışmalar artarak devam edecektir.” dedi.

Fuar, 11 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.