Adar'ın mesajı şu şekilde:

"Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Lozan Barış Antlaşması’nın 96’ıncı yıldönümünü 24 Temmuz’da kutlayacağız. Lozan Barış Antlaşması, Kurtuluş Savaşımızla kazanılan bağımsızlık ve egemenliğimizin hukuki olarak tanınması ve tescilidir. Lozan, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde İsmet İnönü ve arkadaşlarının ulusumuzun tarihine yazdığı kalıcı altın bir sayfadır.

Savaş meydanlarında kazanılan bağımsızlığımızın tacı olan Lozan Barış Antlaşması özgürlükleri için mücadele eden halkların ilham kaynağıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlı ve öngörülü yönetimi ile İsmet İnönü başkanlığındaki heyetin üstün diplomatik dehalarıyla ulusumuzu Sevr'e mahkûm etmeye kalkışan emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kazanılmış siyasi bir zaferdir.

Şunu çok iyi bilmeliyiz ki; geçmişini bilmeyen, geçmişine sahip çıkamayan toplumlar geleceklerini sağlıklı belirleyemez ve emperyalist devletlerin kuklası olurlar.  Bugün, siyaset uğruna tarihimizin değerlerine ve tarihsel temellerine dil uzatıp kahramanlarımızın eserlerini karalamaya kalkışanlar ise tarih önünde mutlaka mahcup olacaklardır.

96. yıl dönümünde Lozan Barış Antlaşmasını kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile Lozan heyeti üyelerine, Lozan'ı yaratan şehit ve gazilerimiz başta olmak üzere, halkımıza şükran, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."