Alkan, yaptığı basın açıklamasında; eğitim ve bilim emekçileri olarak, salgının zorlu sürecinde ülkenin çocuklarına ve gençlerine sahip çıktıklarını belirterek "Ağır ekonomik koşullar altında ve her gün artan iş yükü ile mesleklerimizi yapmakta, tüm öğrencilerimize okul öncesinden üniversitelere kadar ulaşmaya çalışmaktayız. Tek bir çocuğumuzun, gencimizin bile geride kalmaması, salgına karşı çaresiz ve umutsuz hissetmemesi için var gücümüzle çalışmaktayız. Sendikamıza her gün vaka tespit edilen öğrenci ve öğretmen bilgileri gelmektedir. Sınıfların ve okulların art arda kapatıldığını görüyoruz. Mutlaka il eğitim müdürlükleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında vaka tespit edilen sınıfların, okulların karantina süresinin incelendiği bir sürecin ilerlemesi gerektiğini söylemiştik, yine vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

KALICI TEDBİRLER ALMAK ZORUNDAYIZ

Hibrit eğitim sürecinde önlem olarak gerçekleştirilen tek faaliyetin sınıfların ve okulların kapatılması olduğunu öne süren Alkan "Kalıcı tedbirler almak zorundayız. Öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının sağlığı için bu şarttır. Süreç böyle giderse bir kuşağı ve eğitim çalışanlarının sağlığını kaybedebiliriz. Okullar hayatın bir parçasıdır ve günlük yaşamdan izole değildirler. İlimizde günlük vaka sayısının binlere ulaştığı bir ortamda okullardaki durum daha da kötüye gitmektedir" sözlerini kaydetti.

YOKSUL AİLELER "ZORUNLULUK" NEDENİYLE ÇOCUKLARINI OKULA GÖNDERİYOR

Öte yandan, merkezden ilçelere varasıya kadar artan vaka sayılarının eğitim sürecini tıkadığını ve bu sürecin de en önemli belirleyicisinin yoksulluk olduğunu ifade eden Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarını okula gönderip göndermemenin velilerin kararına bırakılmış olması, özel okullar ile devlet okulları arasındaki makası açmaktadır. Aslında sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan ailelerin, 'zorunluluk' nedeniyle evlatlarını okula gönderdiği en temel tespitimizdir. Eğitim çalışanları açısından ise en başta Kovid-19 meslek hastalığı sayılmalıdır. Diğer yandan öğrencilerin kaygılarını artıran liseye giriş sınavı (LGS) yapılmamalıdır"