Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Tepebaşı Belediyesi’nin koordinatörlüğünde, Osmangazi Üniversitesi, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği, MOSAIC (Yunanistan) ve EduEra (Slovakya) ortaklığında yürütülen, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından “Erasmus Plus (KA3) Yapılandırılmış Diyalog: Gençler ve Gençlik Alanında Karar Alıcılar Arasında Toplantılar” programı kapsamında “Genç Fikirler Sürdürülebilir Şehirler” projesi gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara ve Atina’da birer yerel atölye, Eskişehir’de ise uluslararası zirve düzenlenecek. 18-30 yaş arasındaki gençler yerel atölyelerde ve uluslararası zirvede; şehirlerin sürdürülebilir olabilmesi adına önündeki engelleri ve çözüm yollarını tartışıp bu konuda bir gençlik politikası üretecek ve ilgili karar alıcılara sunacak. Projenin ilk atölye çalışması 7-8 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek ve başvuruları tüm gençlere açık olacak.

Proje konusu olan Sürdürülebilir ve Akıllı Şehirler, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden birisidir. AB ise 2020 Büyüme Stratejisi’nde bu konuya özel bir yer veriyor. Yetkililer proje amacını, “Sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından olan sürdürülebilir şehirler konusunda gençlerin farkındalığını artırmak, sorumluluk almalarını teşvik etmek, yaratıcılıklarını kullanabilecekleri bir alan açmak ve harekete geçmelerini desteklemek. Ayrıca sivil toplum, şehirlerden sorumlu kamu otoriteleri, üniversite ve özel sektörden kurumları bir araya getirerek sürdürülebilir şehirler konsepti kapsamında işbirliği geliştirmelerini sağlamak” olarak açıklıyor.

Yapılacak olan yerel atölyeler ile katılımcılar; sürdürülebilirlik, sürdürülebilir şehirler için çözümler, akıllı şehirler hakkında bilgi alacak ayrıca gençlik politikası üretme, takım çalışması, AB projelerine katılım gibi konularda da yaygın eğitim ile gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına katılarak yeni tecrübeler de elde edecek. 18-30 yaş arası katılımcıların, sürdürülebilirlik, akıllı şehirler gibi konularda temel düzeyde bilgi birikimi ve ilgisinin olması gerekiyor.

Gençler, son başvuru tarihi 2 Mart olan atölye çalışması ile ilgili merak ettikleri konular için “[email protected]” mail adresinden yetkililer ile iletişime geçebilecek. Katılım formuna ise “https://ab-ilan.com/basvuru-cagrisi-surdurulebilir-sehirler-atolye-calismasi/” ve “tepebasi.bel.tr” web adreslerinden ulaşılabiliyor.