Dr. Jale Nur Süllü, pek çok ülkede kadınların, seçme ve seçilme hakkını, uzun mücadeleler sonucunda Türkiye’den yıllar sonra elde ettiği düşünüldüğünde, Cumhuriyet henüz 7 yaşındayken Aydın Demircidere’de seçilen ilk kadın Muhtar Gül Esin’in, önemli bir rol model olduğunu ve Türk kadınına bu hakkı sağlayan Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

“Biz kadınlar, bugün sahip olduğumuz her şeyi Cumhuriyetimize borçluyuz” diyen Jale Nur Süllü, bu borcu ödeyebilmek için kadınların, Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda toplumsal, ekonomik yaşamın her alanında ve karar mekanizmalarında yer alması gerektiğine değindi. Güçlü bir demokrasinin tesis edilmesinde kadınların önemine de dikkat çeken Süllü, Eskişehir’de kadın muhtar ve belediye meclis üye sayısının azımsanamayacağını; ancak, artması gerektiğini söyledi.

“Siyasette daha çok sayıda kadının yer alabilmesi için, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı ile hazırlanan Siyasi Partiler Kanunu değişikliği teklifini, şehrimizin seçilmiş̧ kadınlarına anlattık.” diyen Süllü, ayrıca, Sayın Kılıçdaroğlu’nun muhtarların sorunlarını çözerek daha etkin hareket etmelerini sağlayacak Muhtarlık Yasası teklifinin ayrıntılarını da muhtarlara aktardı. Muhtar ve meclis üyelerinin de söz aldığı, kadınların bir arada olmasının önemine değinilen buluşmada, küresel salgın, sorunlar, kadına yönelik şiddet ve güncel konular üzerine sohbet edildi.

Toplantıya katılanlara günün anısına Atatürk imzalı rozet hediye eden Süllü, Eskişehir’in ilçeler de dahil tüm mahallerdeki kadın muhtarları ve siyasi parti ayırmadan tüm kadın belediye meclis üyelerini davet ettiğini söyledi. Jale Nur Süllü, kadın sorunlarının siyaset üstü olduğunu ve dayanışmanın, sorunların çözümünde önemli rol oynadığını belirterek katılanlara teşekkür etti.