Baroların seçim usullerinin ve Avukatlık Kanunu’nun değiştirilmesi teklifi sonrası Baro Başkanlarının başlattığı yürüyüşün Ankara girişinde durdurulması sonrası başlayan direnişe destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eskişehir Baro Başkanı Av. Mustafa Elagöz ile de bir araya gelerek yaşanılan baskı ve zulme tepki gösterdi.

“Baroların görüşüne sunulmadan ve önerileri alınmadan başlatılan, yargının savunma ayağını ele geçirme girişimine karşı Baro Başkanlarının başlattığı direniş anayasal haktır. ” diyen Süllü “ Her şehirde birden fazla baro kurulabilmesi, baro seçim sistemlerinin değiştirilmesi, barolara üye olma zorunluluğunun kaldırılması, avukatlıkta şubeleşme yasağının kaldırılması, yabancı avukatların Türkiye’de avukatlık yapabilmesi gibi, konuları içeren değişikliğe karşı baroların uyarılarını dikkate almayan AKP İktidarı demokratik bir eyleme dahi şiddetle karşılık vermektedir.” dedi.

“Ülkemizin en saygın ve köklü kurumlarından biri olan Baroların değerli başkanlarının cübbeleri ile yerlerde sürüklenmek istenmesi ve ülkenin başkentine alınmaması demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir. Ayrıca gece boyunca yağmurun altına bekletilen, çadır kurmalarına dahi izin verilmeyen baro başkanlarımızın görüntüsü ülkemiz için uluslararası alanda da üzücü olmuştur.” diyen Süllü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Barolar, TMMOB ve meslek odalarını ele geçirme hamlesine karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak direnmeye devam edeceğiz. Eskişehir Baro Başkanımız Sayın Av. Mustafa Elagöz’ün şahsında bu haklı ve onurlu eyleme destek veren Baro Başkanlarımızı yürekten kutluyorum.” dedi.