Eskişehir’de 2009 yılında kurulan Sui Generis Tiyatro, İstanbul seyircisiyle buluştu. Sırbistan, Rusya,  İspanya, Özbekistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Türkiye’den bir kaç oyunun ve KKTC’nin katıldığı 3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’nde Sui Generis Tiyatro,  Eskişehir’i “Dönemeç” oyunuyla temsil etti. Eskişehir’in köklü grubu ‘Sui Generis Tiyatro’, Maltepe Belediyesi’nin organize ettiği 3. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’nin konuğu olarak davet edildi ve sergilediği performanstan dolayı seyirciden tam not aldı.
Uluslararası bir jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulan festivalde, Dönemeç oyunu ile Hakkı Kuş, En İyi Sahne Tasarımı’na ve oyundaki başarısından dolayı oyuncu Av. Hüseyin Akçar ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Ödüller Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde takdim edildi. Tankred Dorst’un yazıp, Behçet Necatigil’in çevirdiği ve yönetmenliğini, Eskişehir Şehir Tiyatrolarının başarılı sanatçısı Hakkı Kuş tarafından gerçekleşen oyunda, Av. Hüseyin Akçar, Eren Coşan ve Kutan Gökkaya rol alıyor. 
Oyunlarına gösterilen bu ilgiden mutlu ve gururlu olduklarını belirten grup koordinatörü Av. Akçar, gönüllülük esasına dayanan Sui Generıs Tiyatro’nun Eskişehir’in tiyatrosu olduğunu ve herkes tarafından sahiplenildiğini, oyunun festivalde ödüle layık görüldüğü için ayrı gurur verici bir durum olduğunu vurguladı.