Tiryaki, eskisehir.net yayınında Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı.  Tiryaki’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
“2018 yılında Fethi Bey ile seçilere beraber girdik. Ben dışarıdan destek verdim. Seçimden sonra beni işyeri denetleme kurulu üyeliğine atadı. O günlerde Fethi Bey’e  ‘Yanlış yaparsan sana karşı da dik dururum’ dedim. Beraber çalışmaya başladık. İşyeri denetimlerine çıkmaya başladık. Pandemi döneminde yapılan işyeri denetimlerimizde üyelerin mağduriyetlerini gördüm. Parasız verilmesi gereken bazı şeylerin parayla verildiğini gördüm. Birisi oturarak ağladı. Bir üyemiz “Odaya gittim, param yetmediği için alamadım, beni görmezden gelir misiniz” dedi… Nedir o parayla alamadığı? Cama yapışan stikerlar, etiketler… Pandemi uyarı etiketleri… Maskesiz girilmez, sosyal mesafeye uyalım gibi şeyler yazılı olan etiketler.”

ODA BAŞKANI OLARAK TİCARET YAPAMAZSIN
“Bunlar parasız ama Fethi Bey 20 lira istemiş. Kendisini arayıp ‘Şu dönemde bile bu işi ticarete dökmüşsün, istifa ediyorum” dedim. 21 Haziran’da oldu bu… Böylesi bi zamanda üyenin yanında olması gerekirken bu işi ticarete dökmüş. İnsanlar bankalardan kredi çekeceği zaman evrak istendi. Oda kayıt belgesi… Bunu bile parayla verdi. 33 lira… Almak zorunda değil. Yönetim kurulu karar alır, bu ücreti almayabilirdi. Sonra ‘almayacağım’ diye açıklama yaptı. Yine Oda Başkanı olarak ticaret yapamazsın. Bir firmayla anlaşıp… Bu olayda araya girdim, başkan parayı iade yaptı. Bilerek ya da bilmeyerek bunu yapmış. Başkanın bilgisizliği de olabilir.”

GENELGELERİ OKUMUYOR
“6 Mayıs’ta bir genelge geldi. Salonların bir kısmının açılacağı, bir kısmının ise açılmayacağı… Başkan bunu okumadan masajcılara ve dövmecilere ‘salonunuzu açın’ dedi. 15 gün sonra polis baskın yaptı, arkadaşlara üçer bin lira ceza yazdı. Özür de dilemiyor. Genelgeleri okumuyor. Senin orada bi genel sekreterin var. Genel sekreterin görevi gelen evrakı okuyup üyeyi bilgilendirmek. Ama sen genel sekretere erzak, koli taşıttırıyorsun. Adam onlardan işine gücüne bakamıyor. Biz bunlara dik durduk.

BENİ HER YERDEN ENGELLEDİ
“Benim seçimle ilgim yok. Ben üyenin yanındayım. Adayım da demedim. Yaptığı yanlışları yüzüne karşı söylüyorum. Beni her yerden engelledi. Vatsap’tan, telefondan… Bana şahıs diyerek cümle kuramazsın. Facebook sayfasından bile beni engelleyemezsin. Doğruları söyleyeceğim. Yönetimden istifa edenlerden bizimle alakası yok. Kendi beyanlarıyla istifa ettiler.”

AİDAT TAHSİLATI YAPMAYA ZORLUYOR
“Geçenlerde motorlu kurye almış. Üyenin ayağına hizmet getireceğim diye almış. Hala insanlardan aidat tahsilatı yapmaya zorluyor. Bu dönemde bu olmaz. Daha çok yardımcı olman gerekir. Başkanlık anlayışı bu değildir. Devletin yanında değil, kanunlar çerçevesinde üyenin yanında olacaksın. Hodri meydan diyorum, beraber canlı yayına çıkalım. Birbirimize karşılıklı sorular soralım.”