Çakırözer, “Hep birlikte zor günler geçirdik. Esnafımız 80 gün sonra kepenk açtı ama sorunlar bitmedi. Sağlığa, sosyal mesafeye dikkat ederek dükkanlarını açan lokantacı esnafımızın dükkanlarında masalar yüzde 50 azalmış durumda. Devlet bu süreçte esnafımızın yanında olmalı. Mücbir sebeple iş yerlerini kapatan esnaf ve sanatkarlara nakdi yardım yapılmalı. Esnafımıza kira desteğinin yanı sıra stopaj vergisi de kaldırılmalı” dedi. Çakırözer, yurttaşlara da sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat ederek esnafla dayanışma göstermesi çağrısında bulundu.

ÇORBA İÇTİ, BEREKETLİ İŞLER DİLEDİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 1 Haziran itibariyle faaliyet vermeye başlayan lokanta ve kahvehane esnafını ziyaret ederek, pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntıları dinledi, bereketli işler diledi.

Çakırözer’e, Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen de eşlik etti. Çakırözer ve Bilen, Eskişehir’in tarihi lokantacılarından Göksu Lokantası’nda akşam çorbasını içerek, yurttaşa hijyen kurallarına uyarak, esnaf ile dayanışma gösterilmesi çağrısında bulundu.

STOPAJ VERGİSİ KALDIRILMALI

Korana tedbirleri kapsamında lokantacı ve kahvehaneci esnafı başta olmak üzere Türkiye genelinde yüzbinlerce esnafın dükkanının 2 buçuk aydır kapalı olduğunu hatırlatan Çakırözer, “Esnafımız 2 buçuk aydır zor süreçten geçti. 1 Haziran itibarıyla 80 günün ardından esnaf kepenk açtı ama sorunlar bitmiyor. Eskişehir Ticaret Odası ve Esnaf Odaları Birliğine bağlı binlerce esnafımız mağdur durumda. Özellikle lokantacı esnafımızın dükkanlarındaki masa sayısı yüzde elli azalmış durumda. Esnafımızın yeniden toparlanması zaman alacak. Devlet esnafımızın yanında olmalı. Mücbir sebeple iş yerlerini kapatan esnaf ve sanatkarlara nakdi yardım yapılmalı. Esnafın prim borçları 1 yıl boyunca faizsiz ötelenmeli. Yapılandırılan borçların ödeme süresi uzatılmalı. Kamuya olan birikmiş borçlar yeniden yapılandırılmalı. Esnafa kira desteğinin yanı sıra stopaj vergisi kaldırılmalı” dedi.

DAYANIŞMA GÖSTERELİM

Yurttaşa çağrıda da bulunan Çakırözer, hijyen kurallarına dikkat ederek esnaf ile dayanışma gösterilmesini istedi. Çakırözer, “Bu süreçte Eskişehir’imizdeki tüm yurttaşlarımızı esnafımızla dayanışmaya çağırıyorum. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat ederek, esnafımızla dayanışma gösterelim” dedi.