Tepebaşı Belediyesi'nin Şirintepe Mahallesi'nde hizmet veren Yunus Emre Spor Tesisleri’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen yeni dönem kursları tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda Yunus Emre Spor Tesisleri’nde uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen futbol ve atletizm kursları ise ilgi görüyor. 6-16 yaş arası 15 çocuğun katıldığı atletizm kursunda; oyunlarla koordinasyon hareketleri yaptırılıyor. Yapılan çalışmalarla çocukların, kas gelişimine, el, göz ve ayak koordinasyonu gelişimlerine katkı sağlanıyor. 7-14 yaş arası 300 çocuğun katıldığı futbol kursunda da futbol temel eğitimleri veriliyor. Teorik bilgilerin yanı sıra ısınma hareketleri, top sürme teknikleri, top kontrolü, şut vuruş çalışmaları gibi konularda da uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Koronavirüs önlemleri aksatılmıyor

Kontenjanların sınırlı tutulduğu etkinliklerde, çalışma öncesi ve sonrasında ateş ölçümü yapılıyor. Kullanılan malzemeler ve alanlar her ders sonunda dezenfekte ediliyor. Ayrıca kurslara katılanların HES uygulaması kodu da kontrol ediliyor.

Etkinliklere katılan çocukların aileleri ise, böyle bir imkanın sağlanmasından ötürü memnuniyetlerini dile getirerek, Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletiyor.

Öte yandan kurslar hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 335 51 85 ve 0 (535) 490 82 71 numaralı telefondan yetkililere ulaşabiliyor.