Atahan Gezer

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine başlatılan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinin tanıtım tırı, Eskişehir’e geldi.

Saat 19.30’a kadar Vilayet Meydanı’nda kalacak olan tırdan vatandaşlar, TOKİ uzmanları vasıtasıyla proje hakkında bilgi alabilecek. Vatandaşlar, üç boyutlu gözlükleri kullanarak sanal gerçeklikle proje dahilinde inşa edilecek daireleri gezme fırsatı da bulacak.

Tırı ziyaret eden Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, TOKİ uzmanlarından proje hakkında bilgi almalarının ardından üç boyutlu gözlükleri kullanarak örnek daireleri gezdi. Ayyıldız, projeye dair duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Burada proje hakkında bilgi veren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen 250 bin konut projesi için yurdun dört bir yanında büyük bir teveccüh olduğunu söyledi. Projeye 8 milyon vatandaşın başvurduğunu anlatan Çelik, şunları kaydetti:

“Başvuru süresi, başvuruların devam etmesi sebebiyle 15 Kasım’a kadar uzatıldı. Bugün de Eskişehir Vilayet Meydanı’nda, halkımıza ne tür daire alacakları ve kuradan ne tür daire çıkacağı yönünde bir tanıtım gerçekleştirmek için tırımızı ağırlıyoruz. Eskişehir’de 2 bin 599 konut inşa edilecek. İlimize ayrılan kontenjan bu kadar. Bugün birçok ilde kuralar çekilmekte. Eskişehir de yakın zamanda bu kuralara dahil olacak ve hayırlısıyla talep sahipleri kuralar dahilinde konutlarına kavuşacaklar.”

“2 bin 599 konutun bin 800’ü merkez, 800’ü ilçelerimize ayrılmış durumda”

Çelik, 3 bin 100’e yakın konutun Odunpazarı Mamuca bölgesinde yapımının devam ettiğini anımsatarak, “Allah nasip ederse, 2023-2024 yılları içinde bu konutlar hak sahiplerine teslim edilecek. Eskişehir’de inşa edilecek 2 bin 599 konutun bin 800’ü merkez, diğer 800’ü de ilçelerimize ayrılmış durumda. Vatandaşlarımızı bugün Vilayet Meydanı’na, bu güzel tırımızı gezmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

“Eskişehir’de 100 binin üzerinde başvuru var”

Çelik, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“TOKİ uzmanlarımız da buradalar. Her türlü soruya cevap verecekler. Ayrıca burada vatandaşlar, üç boyutlu gözlükler marifetiyle kendilerine çıkacak konutları gezebilecekler. Eskişehir’de 100 binin üzerinde başvuru var. Bu rakam her gün güncelleniyor. Tırımız saat 19.30’a kadar Vilayet Meydanı’nda olacak. Herkesi bekliyoruz.”