1967 ÇİFTELER DOĞUMLUYUM
Prof. Dr. Erdal, Motto Magazin’e röportaj verdi. Rektör Prof. Dr. Erdal, kısa yaşam öyküsünü şu sözlerle anlattı: “1967 Eskişehir Çifteler doğumluyum. Aile kütüğümüze bakıldığında hem anne hem baba tarafı 1850’den beri Eskişehir. Her iki tarafta burada doğmuş, büyümüş. Bende lise sona kadar eğitimimi burada aldım. Ortaokul ve liseyi Mahmudiye’de okudum. ODTÜ İktisat bölümünü kazandım. Ardından Akademi’yi olan ilgimden dolayı İngiltere’de Leeds ve Nottingham üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora yaptım. Adnan Menderes Üniversitesi, ardından İstanbul Teknik Üniversitesi… 25 yılımı kamu üniversitelerinde tamamladıktan sonra üç yıl Ümraniye Üniversitesi’nde rektör yardımcısı olarak bir deneyimim oldu. Ondan sonra tekrar kamu üniversitesine, Anadolu Üniversitesi’ne, doğduğum büyüdüğüm şehrin rektörü olarak kamu sektörüne tekrar dönmüş oldum.
Prof. Dr. Erdal, “Doğup büyüdüğüm yerde rektör olunca sorumluluğum iki katı oldu. Hem doğduğum, büyüdüğüm beni büyüten topraklara karşı bir sorumluluğum var bir de üniversiteye karşı bir sorumluluğum var” diye devam etti.

DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK ÜNİVERSİTESİ
Prof. Dr. Erdal, şunları kaydetti: “AÜ’nün şöyle de bir özelliği var… Her ne kadar 22 bin 500 örgün öğrencimiz olsa da buzdağının üstünde kalan kısım. Ama altında da 1,5 milyon açık öğretim öğrencisi… Anadolu Üniversitesi şu an itibariyle öğrenci sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük, dünyanın üçüncü büyük üniversitesi.”
Rektör Prof. Dr. Erdal, “Amacım benim doğup büyüdüğüm topraklara bir tür mesleğimin en verimli dönemlerinde hizmet etmek… Severek geldim, kendi memleketim, rahatım, huzurluyum… Mesleğimi de 28 yıldır severek yapıyorum. AÜ Rektörü olmak keyifli bir yöneticilik şu anda benim için” dedi.

EDİRNE’DEN KARS’A, NEW YORK’TAN KAHİRE’YE
Prof. Dr. Erdal, şöyle devam etti: “Anadolu Üniversitesi’ni Eskişehir ile özdeşleştirerek Türkiye’ye ve dünyaya mal eden kısım herhalde Açıköğretim Fakültesi’dir. Çünkü AÜ 38 yıldır uzaktan eğitimde hem Türkiye’nin lideri hem de dünyanın önde gelen üniversitelerinden bir tanesi. Edirne’den Kars’a, New York’tan Kahire’ye nereye giderseniz gidin AÜ eşittir Eskişehir o da eşittir Açıköğretim Fakültesi, açıköğretim sistemi gelir. Bu da ülkemizin gurur kaynağı bir özelliği…”

ÜNİVERSİTENİN ÜÇ AMACI VAR
Prof. Dr. Erdal, “Üniversitenin üç amacı var. Eğitim, araştırma ve topluma katkı… Eğitim ve araştırmanın sonuçlara dı topluma katkı için yapıldığı için üçü aslında topluma katkıda birleşiyor. Özel bir misyon olarak tanımladığımız üçe ayırıyoruz üniversitenin amacını… Topluma katkı tarafına geldiğimizde de hem kamu hem özel sektör işletmeleri hem de sivil toplum kurumlarıyla üniversitenin entegrasyonu gerekiyor. Geldikten sonra fizibilitesi olmayan, aksiyona geçmeyecek protokollere imza atmamaya çalıştım” diye konuştu.
Prof. Dr. Fuat Erdal, Haziran 2020’de Anadolu Üniversitesi Rektörü olarak atandı.