Ekipler son olarak sondaj çalışması yapılan ve proje çalışmaları tamamlanan Tepebaşı'na bağlı Danişment Mahallesi ve Odunpazarı'na bağlı Kireç Mahallesi'nde enerji nakil ve terfi hattı çalışmalarını da tamamlayarak mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü.

Yaz aylarında gerek artan kırsal nüfusu gerekse bahçe sulamalarının artması nedeniyle su sıkıntısı yaşanan mahallelerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar ile vatandaşların su sorunları çözülüyor. Bu kapsamda Tepebaşı Danişment Mahallesi ve Odunpazarı Kireç Mahallesi'nde sondaj çalışmaları tamamlanan ve kullanılabilir nitelikte ortaya çıkarılan su, enerji ve nakil hatlarının da tamamlanmasıyla mahalleler ile buluşturuldu.

Çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Danişment Mahalle Muhtarı Erol Ercan ve Kireç Mahalle Muhtarı Mustafa Doğan enerji nakil bağlantılarının da yapılmasıyla mahallelerinin su sorunlarının çözüldüğünü belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve ESKİ çalışanlarına mahalle sakinleri adına teşekkür ettiler.

Kırsal mahallelerde çalışmaların devam ettiğini ifade eden ESKİ yetkilileri ise Oynaş, Gümüşbel, Çukurağıl, Kireç, Danişment ve Değişören mahallelerinde sondaj sonrası enerji nakil hattı çalışmalarının tamamlandığını, Hüdavendigar ve Yapıldak mahallelerinde ise çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirttiler.