Tepebaşı Belediyesi, marka kent olma yolunun akıllı kent yatırımlarından geçtiği günümüzde, yatırımlarını REMOURBAN - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile taçlandırıyor.

57 villanın dönüşüm kapsamında yenilenmesi ile oluşturulan Yaşam Köyü’nde; Alzheimer hastalarını misafir edecek konukevinden çocuklara oyun alanı oluşturan kreşe, çeşitli etkinliklerin yapılacağı beceri ve sanat atölyesinden fizyoterapi merkezine kadar toplumun tüm kesimlerinin sosyal hayata katılmasına yardımcı olacak tesisler bulunuyor.

Toplumun her kesimini kapsayan örnek bir proje olarak gösterilen REMOURBAN - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi’nin son bilgilendirme konferansı ise 16 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Konferansta, sürdürülebilir kentsel dönüşüm modeli de dahil olmak üzere projenin 5 yıllık yolculuğu ele alınacak. REMOURBAN projesinin hikayesi ile birlikte konferansa katılacak konuşmacıların kentsel değişim ile ilgili Türkiye’de yapılmakta olanlar, fırsatlar, imkanlar konularında yapacağı değerli katkılar, yol gösterici nitelikte olacak.

Konferansın “Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirleşme ve Fon Kaynakları Hakkında Bilgilendirme” başlığında; ODTÜ’den Osman Balaban, TÜBİTAK’tan Çağrı Yıldırım, Türkiye Belediyeler Birliği’nden Cemal Baş, Avrupa Birliği Başkanlığı’ndan Hakan Atik’in konuşmacı olacağı oturumunun programına ve kayıt sayfasına, internet üzerinden erişilebiliyor. Konferans programına, “http://www.remourban.eu/news--events/events/remourban-final-conference.kl” adresinden; kayıt işlemlerine ise “https://register.gotowebinar.com/register/5218260603021658636” bağlantısından ulaşılabiliyor.

16 Temmuz tarihinde saat 10.00’da başlayacak uluslararası konferansın ardından saat 15.00’te Türkiye ile ilgili (Türkçe) bölüm başlayacak.