Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan ve yaz akşamlarının vazgeçilmezleri arasına giren yazlık sinema gösterimleri başladı. ‘Sokakta Hayat Var’ sloganı ile gerçekleştirilen sinema etkinliğinin ilk gösterimi Hamamyolu’nda yapıldı. Yapılan ilk gösterimde sinemada gişe rekoru kıran “Aile Arasında” isimli film Eskişehirliler ile buluştu. Mısır ve Gazoz ikramlarının olduğu yazlık sinema gösterimine vatandaşlar yoğun katılım sağladı. 

Başkan Kurt, sinema gösterimi öncesinde yaptığı konuşmasında, “Odunpazarı Belediyesi olarak kültür ve sanat işlerimizi artık sokağa da taşıyoruz. Hem geçmişi hatırlamak hem de nostaljik bir gece geçirmeniz amacıyla sokak sinemalarını önemsiyoruz. Ayrıca insanların birbiriyle kaynaşması dayanışması ve tanışması içinde bu gösterimlerin gerekli olduğunu düşünüyoruz. İzleyeceğiniz filmlerle de iyi vakit geçireceğinizi düşünüyoruz” dedi. 

Başkan Kurt’un konuşmasının ardından film gösterimine geçildi. Gerçekleştirilen gösterimin yarısında yağan yağmur gelen konukları etkilemedi. Yağmura rağmen sokak sinemasına gelen vatandaşlar, şemsiyelerle ve buldukları kartonlarla korunarak filmi seyretti.

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen, ‘Sokakta Hayat Var’ etkinliğinin önümüzdeki programı ise şöyle;
12 Temmuz 2018 Perşembe Günü; 75. Yıl Mahallesi Pazar Yeri -Mandıra Filozofu
13 Temmuz 2018 Cuma Günü; Paşa Mahallesi Odunpazarı Meydanı -Aile Arasında
16 Temmuz 2018 Pazartesi Günü; Yenikent Mahallesi – Seramik Park – Mandıra Filozofu
17 Temmuz 2018 Salı Günü; Gündoğdu Mahallesi Pazar Yeri -Mandıra Filozofu İstanbul
18 Temmuz 2018 Çarşamba Günü; 71 Evler Mahallesi İlhan Ünügür İlköğretim Okulu -Mandıra Filozofu İstanbul
19 Temmuz 2018 Perşembe Günü; Emek Mahallesi – Pazaryeri -Mandıra Filozofu İstanbul
20 Temmuz 2018 Cuma Günü; İstiklal Mahallesi Adalar MİGROS Önü -Aile Arasında
24 Temmuz 2018 Salı günü; Orhangazi Mahallesi Muhtarlık Önü – Mandıra Filozufu
25 Temmuz 2018 Çarşamba günü; Büyükdere Mahallesi Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi arkası Futbol Sahası – Mandıra Filozofu