Son yıllarda iç turizmin vazgeçilmez şehirlerinden biri haline gelen Eskişehir’e olan ilgi soğuk havaya rağmen devam ediyor. Hafta sonunda Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı başta olmak üzere Tarihi Odunpazarı Bölgesi ve Müzeler Kompleksi’ne büyük ilgi gösteren vatandaşlar, kentte sevdikleriyle birlikte keyifli 2 gün geçirdiler. Eskişehir’in değişim ve dönüşümüne hayran kaldıklarını belirten yerli ve yabancı turistler, şehirde hayata geçirilen başarılı şehircilik projelerini görmek için Eskişehir’e geldiklerini ifade ettiler. Odunpazarı Bölgesi müzeler başta olmak üzere Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Porsuk Çayındaki gondol ve botlara yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşların özellikle Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı ve Tarihi Odunpazarı Bölgesi’ndeki müzelere büyük ilgi gösterdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sorumluluklarında bulunan müzeleri bu hafta sonu 11 binden fazla misafir, Masal Şatosu’nu 8 bine yakın misafir, Bilim Deney Merkezi ve Uzay Evini 3 bin misafir, Hayvanat Bahçesini ise 14 bin misafir ziyaret ederken, Porsuk Çayı üzerindeki bot ve gondollarda ise 4 bine yakın misafir ağırlandığını ifade ettiler.

Eskişehir’deki dönüşüme ve yeniliklere hayran kaldığını belirten turistler, kentin cazibe merkezine dönüşmesinde büyük emeği olan Başkan Yılmaz Büyükerşen ve ekibine teşekkür ettiler.