Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, meclis divanı ve yönetim kurulundan oluşan heyetle birlikte Sivrihisar’da incelemelerde ve temaslarda bulundu. Bu kapsamda ilk ziyaretini Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’ye gerçekleştiren ETO heyeti, ilçedeki turizm, ticaret, sanayi ve alt yapı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette konuşan ETO Başkanı Metin Güler, ilçelerin kalkınmasının şehrin gelişimini doğrudan etkilediğini belirterek, kalkınmanın yerelden başladığının altını çizdi. Eskişehir Ticaret Odası’nın bu düşünden yola çıkarak Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesi için maddi ve manevi destek verdiğini belirten Güler, Sivrihisar OSB’nin ilçenin kalkınmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

Coğrafi işaretli ürünler ekonomiye katkı sağlayacak

Coğrafi işaretli ürünlerin tescilinin de ilçelerin kalkınmasına katkı sağlayabileceğini kaydeden Güler, oda olarak bu hedef doğrultusunda Sivrihisar İncili Küpe ve Sivrihisar Cebesi’nin ardından Sorkun Çömleği’ni de Eskişehir adına tescil ettirdiklerini kaydetti. Eskişehir adına tescilli coğrafi işaretli ürün sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Güler, bu ürünlerin tanıtımı ve pazarlamasının ilçelerin ekonomine olumlu yansıyacağını dile getirdi.

Sivrihisar’ın gelişimi için destek vermeye devam edeceğiz

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün ilçenin çehresini değiştirecek ve tanınırlılığını artıracak önemli işlere imza attığını belirten Güler, ilçede hem ticarete hem de turizme yönelik adımların önemli bir potansiyele dönüştüğünü kaydetti. Vizyonu ve başarılı çalışmaları için Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ve ekibini tebrik eden ETO Başkanı Güler, Sivrihisar’ın gelişimi için destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Yüzügüllü istihdamın ve yatırımın önemine vurgu yaptı

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ilçenin gerek alt yapısı gerekse turizme yönelik potansiyelini geliştirmek için canla başla çalıştıklarını belirterek, bu emeklerin de karşılığını aldıklarını kaydetti. Sivrihisar’ın ivme yakaladığını dile getiren Yüzügüllü, bu ivmeyi ilçede istihdama ve yatırımlara dönüştürmek için gayret gösterdiklerini söyledi.