Odunpazarı Belediyesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Hacı Bektaş Veli Derneği öncülünde Sivas Katliamında hayatını kaybedenleri anmak için bir dizi program düzenlendi. Anma programı Adalar’dan Vilayet Meydanına yapılan yürüyüşle başladı. Sivas Katliamında hayatını kaybedenleri anmak isteyen çok sayıda Eskişehirli, Adalar’da bir araya geldi.  Gerçekleştirilen kısa bir müzik dinletisinin ardından yürüyüşe geçildi. Yürüyüşe sendika, meslek odası, demokratik kitle örgütleri ile siyasi parti temsilcileri ve başkanları ile çok sayıda Eskişehirli vatandaş katıldı. Adalar’dan Vilayet Meydanına yürüyen Eskişehirliler, yürüyüş boyunca sık sık “Sivas’ı Unutma Unutturma”, “Sivas’ın Işığı Sönmeyecek” ve “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları attı. Vilayet Meydanı gelen Eskişehirliler, burada bulunan Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. 

Vilayet Meydanında düzenlenen törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Madımak'ta tutuşturulan ateşin vicdanlarda ve belleklerde yanmaya devam ettiği belirtilirken, benzer acıların tekrar yaşanmaması temenni edildi. 

26 yıl önce gerçekleşen Sivas Katliamında yaşamını yitirenler saat 20.00’de Büyükdere Mahallesi Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi arkasındaki Futbol Sahası’nda gerçekleşecek anma etkinliği ve konser ile devam edecek. Vedat Gündoğdu, Hasan Keskin, Yoksul Derviş ve Şehribanu Kubat’ın sahne alacağı anma konserinde 26 yıl önce Sivas’ta 33 kişinin hayatını kaybettiği katliam bir kez daha lanetlenecek.