Bir kadınla fotoğrafları sosyal medyaya sızdırılan Sinop’un Boyabat Belediye Başkanı AK Partili Şefik Çakıcı, paylaşımların ardından görevinden istifa etmişti. Belediye önünde konuşan Çakıcı, “Gece gündüz yüzünüzü ak etmek için çalıştım. Sizlere hizmet etmekten, AK Partili olmaktan gurur duydum. Bana ve size bu ayrılış yakışmadı fakat ben sizlere yanlış yapmadım. Yaptığımız istişareler ardından partimi, Boyabat’ı, sizleri düşünerek istifa kararı alıyorum” diye konuştu. Başkan Çakıcı, “altı aylık bir sürecin” sonuna geldiklerini ifade etse de söz konusu fotoğraflar bir hafta önce kamuoyuna yansımıştı. Başkan, bir hafta içinde istifa ederek partiden ayrıldı.

Son derece uygunsuz görüntüler

Öte yandan benzer bir olay da Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde yaşandı. İlçede 2019 seçiminde Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Çam’ın da müstehcen görüntüleri sosyal medyaya düşmüştü. Ocak ayında paylaşılan videolarda Başkan Çam’ın internet üzerinden bir kadınla konuşurken müstehcen görüntüleri ifşa olmuştu. Söz konusu videoda başkan ve kadının son derece uygunsuz görüntüleri görülüyordu.

Partiden istifa edeyim, başkanlığa devam edeyim

Olayın üzerinden altı ay geçmesine ve parti tabanından gelen ‘istifa etmeli’ baskılarına rağmen Başkan Hüseyin Çam henüz görevi bırakmadı. Bu konu hakkında hiçbir açıklama yapmayan Çam, bir süre ‘ortadan kaybolduktan’ sonra görevinin başına döndü. Olayın kamuoyuna yansımayla AK Parti Genel Merkezi’nden gelen Selim Yağcı’nın Çam’a “istifa et’’ dediği, Çam’ın ise bunu kabul etmediği iddia edilmişti. Yine bu görüşmede Çam’ın “Partiden istifa edeyim, başkanlığa devam edeyim” dediği de gelen bilgiler arasında…

İki gün önce istifası alındı mı?

Muhafazakar nüfusa sahip Sarıcakaya’da Çam ile ilgili rahatsızlık her geçen gün artarken Başkan Çam, görevine devam ediyor. Bu arada iki gün önce Çam’ın partiden istifasının istendiği kulislerde konuşuldu. Ancak henüz bu yönde bir adım atılmadı.

Muhafazakar Sarıcakaya neden sessiz!

Aynı parti, aynı olay… Sonucun aynı olmaması akla bazı soruları getiriyor.

• Müstehcen görüntüler Sinop’ta jet istifa getirdi, Eskişehir’de ne bekleniyor?

• Başkan Çam, Sinop’taki Başkan kadar duyarlı değil mi? Partisini, ilçesini düşünmüyor mu?

• AK Parti’yi Eskişehir’de yönetenler bu konuda bir adım attı mı?

• AK Parti Genel Merkezi neden çifte standart uyguluyor?

• Her seferinde muhafazakarlıklarını dile getiren Sarıcakaya’daki AK Partililer neden adım atmıyor?

• Eskişehir’de AK Parti’nin tek hakimi konumunda olan İl Başkanı Zihni Çalışkan, böylesine bir olayı neden ‘unutulmaya’ bıraktı?

• Başta Sarıcakaya’daki muhalefet partilerinin temsilcileri olmak üzere Eskişehir’deki muhalefetin ‘sessizliğini’ neye yormalıyız?

• AK Parti’nin kırsal ilçelerden sorumlu olan Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay hocamız bu konuda ne düşünüyor?