Aralarında Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hüseyin Özcan’ın da yer aldığı 3 sanık hakkında mahkeme kararını açıkladı. Tutuksuz yargılanan sanıklar ayrı ayrı 7 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, Şikâyetçi Şenol Durur, tutuksuz yargılanan DP İl Başkanı Hüseyin Özcan hazır bulundu. Davaya Durur’un avukatları Av. Emre Genç, Av. Sinan Özkar ve Özcan’ın avukatları Av. Pınar Turhanoğlu Gücüyener ile Av. Necati Okuroğlu da katıldı.

Kendisi hakkında Hüseyin Özcan tarafından hakaret ve iftirada bulunulduğunu belirten Şenol Durur, yaptığı son savunmasında sanıktan şikâyetçi olduğunu söyledi. Şahsı ile ilgili Eskişehir’deki yerel gazetelere haber yaptıranının Hüseyin Özcan olduğuna da dikkat çeken Özel Kalem Müdürü Durur “Bu tür haberleri yaptırarak beni hedef gösterdi. Kendisinden şikâyetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

HÜSEYİN ÖZCAN CEZA ALDI
Davanın son duruşmasına bir süre ara veren mahkeme başkanı, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde DP İl Başkanı Hüseyin Özcan tarafından Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur hakkında kamuoyuna paylaştığı mahkeme kararının sahte olduğuna karar verdi. Bu karar neticesinde Hüseyin Özcan ve davada ismi bulunan 2 şâhısa, devlet memuruna hakaretten ayrı ayrı 7 bin 80 TL para cezası verildi.