CHP’nin itiraz nedeni, ilçeye giden ünlü isimler, seçim kurulunun kararı… Hepsini sekiz maddede özetledik.

1.    Çifteler’de Cumhur İttifakı Adayı MHP’li Kadir Bıyık ve Millet İttifakı Adayı CHP’li Zehra Konakçı diğer adaylarla yarıştı.
2.    Pazar gecesi 4 bin 758 oy alan Bıyık’ın başkan olduğu ilan edildi. CHP’li rakibinin aldığı oy ise 4 bin 750’ydi. Arada sadece sekiz oy farkı vardı
3.    Pazartesi günü CHP’nin hukukçulardan oluşan ekibi ilçeye gitti. Heyet, ilçenin Büyükşehir Belediye Başkanlığında Yılmaz Büyükerşen’e yöneldiğini tespit etti. Yine Çifteler Belediye Meclisi’nde de CHP ağırlığı vardı. Öte yandan 420 geçersiz oyun ‘geçersizlik nedeninin’ belirtilmediği tespit edildi.
4.    Şüphelenen heyet itiraz etmeye karar verdi. Salı günü 15’te ilçe seçim kuruluna toplam 52 itiraz dilekçesi verildi. Dilekçelerde “geçersiz 420 oy yeniden sayılsın”, “Boş oy diye tutanak tutulan pusulalara yeniden bakılsın” gibi istekler vardı.
5.    CHP Heyeti Adliye’de beklemeye başladı. Yedi kişilik kurul toplandı. Bir süre sonra yemek molası verildi. İlçe seçim kurulu gece 02.00’de kararını açıkladı. Buna göre CHP’nin itirazları reddedildi.
6.    Kurulda yedi üye bulunuyor. Hakim, iki memur üye ile AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi’nden birer temsilci var. Bir memur üye çekimser kaldı. Diğer memur, CHP Üyesi ve Saadet üyesi ‘oylar yeniden sayılsın’ dedi. Kurulun başkanı olan hakim ile AK Parti ve MHP’li üye ise ‘oyların sayılmasına gerek yok’ dedi.
7.    Kurul’dan üç evet, üç hayır ve bir çekimser oy çıktı. Bu durumda kural gereği başkanın oyu ‘iki’ sayıldı ve itiraz reddedildi. Milletvekilleri Harun Karacan, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Belediye Başkanı Kazım Kurt, adaylar Burhan Sakallı, Hasan Tuç’un da ilçede olduğu gözlendi.
8.    CHP’nin yarın İl Seçim Kurulu’na itiraz etmesi bekleniyor.