Eskişehir OSB’nin önemli projelere imza attığını aktaran Günay, “Yürütülen çalışmalar şehrimiz ve ülkemiz adına umut verici” dedi. Başkan Nadir Küpeli ise bölgenin gelecek 50 yılını planladıklarını ve çalışmaları bu plan doğrultusunda yürüttüklerini aktardı.*

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ve AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret ettiler. Ziyarette AK Parti İl Başkan Yardımcısı Metin Çekiç, EOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Riza Zeydan, Yavuz Ayva, Hamza Tınas, Denetim Kurulu Üyeleri Hikmet Çetin ve Samet Özkaya yer aldı. Gerçekleşen ziyarete ilişkin Başkan Nadir Küpeli; Günay ve Çalışkan’a Eskişehir OSB’nin yürüttüğü çalışmalar, gerçekleştirilen yatırımlar ile pandemi döneminin Eskişehir sanayisi ve OSB’deki sanayi kuruluşlarına olan etkileri konusunda detaylı bilgiler sundu.

Sanayiciler büyük özveriyle çalıştılar

Başkan Küpeli, pandemi süresince üretimin durmaması ve çarkların dönmesi için sanayicilerin ve çalışanların büyük özveriyle mücadele ettiğini söyledi. Pandemi döneminde nisan ve mayıs aylarında düşen elektrik ve doğalgaz tüketim oranlarının normalleşme süreciyle birlikte toparlanmaya başladığını ifade eden Küpeli, elektrik ve doğalgaz tüketiminin son 2 ayda pandemi öncesi dönemi yakaladığını belirtti.

Son 10 yılın en yüksek rakamları

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcıların gözdesi olduğunu ve arsa tahsislerinde son 10 yıldaki en yüksek rakamlara ulaştıklarını söyleyen Başkan Küpeli, “Eskişehir OSB’ye yatırımcılarımızdan büyük bir ilgi var. Eksiksiz ve modern bir altyapıya sahip Eskişehir OSB’ye yeni yatırımcıların ilgisi artarak devam ediyor. Bu yılın ilk 7,5 aylık döneminde 36 yeni yatırımcımıza toplam 755 bin metrekare yeni yer tahsis ettik. Ulaştığımız bu rakamlar son 10 yılın, yıllık bazdaki tüm rakamlarından çok daha yüksek bir seviyede” dedi.

Eskişehir OSB’nin gelecek 50 yılını planlıyoruz

Başkan Küpeli, yönetim ve denetim kurulu olarak bölgenin gelecek 50 yılını planladıklarını aktararak, “Bütün projelerimizi 50 yıllık gelecek için planlıyoruz. Organize Sanayi Bölgesinin 50 yıl içerisinde neye ihtiyacı olacak hep bu amaçla düşünüyor ve yatırımlarımızı buna göre yapıyoruz” diye konuştu.

Ülkemizin ve şehrimizin geleceği yüksek teknoloji üretimde

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun önemli işlere imza attığını, OSB’deki arsa tahsis rakamlarının ulaşmış olduğu tarihi seviye ile teşvikli yatırımlardaki artışın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Eskişehir’in güçlü bir sanayi altyapısına sahip olduğunu aktaran Günay, “Eskişehir sanayisi çok güçlü, çok kaliteli büyük ve köklü firmalarımız var. Güçlü bir ihracat yapımız söz konusu. Ama en önemlisi Eskişehir’in sanayi ürünleri ihracatı içinde yüksek ve orta-yüksek teknolojili ürünlerin ihracatının payı yüzde15’de, Türkiye genelinde ise bu oran yüzde 3,8 düzeyinde. Bu altyapı ve birikimimizi rekabet üstünlüğüne dönüştürmemiz gerekiyor. Son yıllarda Eskişehir sanayisindeki bu gelişim ve değişimler ile OSB yönetiminin yürüttüğü çalışmalar şehrimiz ve ülkemiz adına umut veriyor. Bütün Türkiye’de geziyorum ama Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi hem altyapısıyla hem de yönetim anlayışıyla hep pozitif yönde ayrışıyor, Eskişehir OSB gerçekleştirdiği önemli projelerle birçok OSB’imize örnek oluyor. Sanayimiz gelişmesi ve güçlü olması hepimiz açısından çok önemli, bende Eskişehir milletvekili olarak tüm sanayicilerimizin işlerini hızlandırmak ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için her zaman yanlarındayım. Geçmişte olduğu gibi bu pandemi döneminde hükümet olarak üretime sanayiciye destek olmak ve çarkların daha hızlı çalışması için, en önemlisi 2023 yılı hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya ve size yardım etmeye her zaman hazırız” dedi.